Menu
in

Plouă cu droguri în Sardinia. Cocaină de 9 milioane de euro căzută pe casa unor italieni

A plouat cu droguri pe casa unor italieni din Sardinia. Pilotul unui avion privat a aruncat din aeronavă o geantă cu 8,5 kilograme de cocaină, în valoare de 9 milioane de euro, scrie The Guardian.

Proprietarii casei au auzit uimiți o bubuitură puternică și au chemat poliția. De frică, n-au ieșit din casă până au sosit polițiștii. Aceștia au descoperit o geantă în care erau 8,5 kg de cocaină, în valoare de 9 milioane de euro. Geanta încărcată cu cocaină trebuia să cadă dintr-un avion ușor în mâinile traficanților de droguri care așteptau la sol, în Baratili San Pietro, un oraș cu aproximativ 1.200 de locuitori din Sardinia. În schimb, a aterizat pe acoperișul unei case, zdrobind un panou solar.

Droguri și arme la Pavia, bandă condusă de un român și un italian, descoperite patru plantații de marijuana

„Plouă cocaină în Sardinia”, a relatat presa italiană despre incidentul din 28 martie, comparând-o cu tactica utilizată de traficanții de droguri din America de Sud. După o anchetă de patru luni, ca parte a unei investigații cu numele de cod Fly Down, poliția l-a arestat pe pilotul avionului, marți, 13 iulie.

Este vorba despre Francesco Rizzo, un italian de 28 de ani, instructor de zbor.

Tânărul, care plecase de pe aeroportul din Roma, a făcut o scurtă oprire, apoi a dispărut de pe radar aproximativ 20 de minute, timp în care a zburat la mică altitudine pentru a localiza punctul de lansare.

GPS-ul avionului a fost cel care l-a dat de gol. Poliţiştii, care l-au urmărit timp de trei luni, l-au arestat miercuri.

Italianul lucra ca pilot pentru o companie maghiară și transporta mai mulți oameni înstăriți când a fost arestat pe aeroportul Elmas din Cagliari. Acum este pus sub acuzare pentru trafic de droguri. Poliția îi caută în continuare pe traficanții care ar fi trebuit să primească valiza.

Oficial, evenimentul a fost o premieră pentru Sardinia, dar poliția suspectează că au mai fost aruncate droguri din cer și înainte.


Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 4 In medie: 2]
Exit mobile version