in

VIDEO – Plouă cu „viermi” din cer, autoritățile: „Adăpostiți-vă sub umbrele”. Iată ce se întâmplă și cele două teorii asupra fenomenului

Plouă cu viermi din cer

Plouă cu viermi din cer – Videoclipul care surprinde incredibilul fenomen care a avut loc la Beijing, China, a devenit viral pe rețelele de socializare în ultimele zile: forme ciudate, foarte asemănătoare viermilor, au „plouat” literalmente din cer.
Citește și: VIDEO Pizza Margherita cu făină de greieri: provocarea lui Gino Sorbillo, faimosul pizzar din Napoli. „Este un gunoi”

Plouă cu viermi din cer

Imaginile au fost postate pe TikTok de cei prezenți, vădit speriați și năuciți de ceea ce se întâmpla, atât de mult încât unii chiar au glumit că este – împreună cu pandemia Covid – un semnal clar al sosirii apocalipsei.

Pe de altă parte, nu există prea multe informații despre ceea ce s-a întâmplat: autoritățile chineze nu au oferit detalii sau explicații oficiale despre această specie de viermi care a acoperit literalmente străzile capitalei, limitându-se la avertizarea cetățenilor să se adăpostească sub umbrele, scrie Il Fatto.

Două teorii principale

Cu toate acestea, ca întotdeauna, pe web au apărut diverse teorii. Două dintre cele mai acreditate în acest moment , raportate și de presa internațională: prima, cea care pare a fi cea mai acceptată de oamenii de știință care au intervenit pe diverse portaluri, este că sunt flori de plop și nu viermi.

Florile acestor copaci care sunt larg răspândite în Beijing sunt de fapt foarte asemănătoare ca formă cu viermii: ar fi putut fi suflate de vântul uneia dintre furtunile care au avut loc în zilele în cauză.

A doua teorie, pe de altă parte, este mult mai puțin întemeiată și consideră că acest fenomen ar fi legat de așa-numita „lună plină de viermi”, care este ultima lună plină de iarnă din emisfera nordică.

„Luna vierme” își ia numele de la viermii care încep să apară în pământ pe măsură ce temperatura crește treptat: întotdeauna furtuna, conform acestei ipoteze, i-ar fi ridicat într-un vârtej care s-ar fi revărsat apoi peste oraș. În orice caz, în așteptarea explicației reale (care s-ar putea să nu ajungă niciodată) pe rețelele de socializare, dezbaterea este mai deschisă ca niciodată.
Citește și: ”Petreci prea mult timp pe telefon în loc să lucrezi”, un tânăr de 23 de ani și-a ucis mama zdrobindu-i capul cu un ciocan

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Tragedie Bergamo tineri uciși tren

Tragedie într-o gară din Bergamo, doi tineri de 15 ani uciși de tren: una dintre ipoteze duce la un accident din inconștiență

Un rapper moare subit în timpul concertului

Rapperul moare pe scenă în timpul concertului: videoclipul șoc al prăbușirii