in

Puiu, deținut român recalcitrant, a spart chiuveta din celulă și i-a atacat pe gardienii de la închisoarea Biella

Pedeapsa unui deţinut român din Italia a fost mărită cu un an şi şase luni, după ce bărbatul i-a atacat pe gardienii închisorii din Biella. Puiu, un român de 50 de ani condamnat la închisoare în Italia, a spart chiuveta din celulă, iar cioburile le-a folosit pentru a-i ataca pe gardieni.

Conform La Stampa, citată de observator.tv, gardienii au intervenit iniţial pentru a se asigura că românul nu se sinucide, însă românul, extrem de agresiv, a început să arunce cu cioburile în gardieni. Nimeni nu a fost rănit însă, pentru acţiunea sa, românul a primit un spor de pedeapsă de un an şi şase luni de închisoare.

Nu este singurul caz în care gardienii de la închisoarea din Biella au avut probleme în ultima perioadă.

Oleg, un basarabean de 32 de ani, intenţiona să se sinucidă prin înghiţirea unei bucăţi de sârmă. Gardienii au intervenit pentru a-l salva pe Oleg, care i-a aşteptat cu o ploaie de lovituri cu pumnii şi cu picioarele. Pentru atacul său asupra gardienilor, Oleg a primit şi el un spor de pedeapsă de un an de închisoare şi a fost închis în camera de izolare a închisorii.

Culmea este că închisoarea din Biella tocmai a fost trecută pe o listă cu închisori problemă din Italia pentru care Consiliul Europei a emis un avertisment. Alături de Biella se află închisorile din Opera, Saluzzo şi Viterbo, motivele invocate fiind rele tratamente aplicate deţinuţilor, suprapopularea şi condiţiile materiale insuficiente.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Românii nu au bani să îşi plătească facturile la utilităţi

Anunț șocant la Ancona: «Închiriez casa doar românilor, deoarece ei știu ce să facă cu vecinii scandalagii»