in

Românii nu au bani să îşi plătească facturile la utilităţi

România se află în topul țărilor din Uniunea Europeană cu cel mai ridicat procentaj al gospodăriilor care au avut probleme la plata utilităților în 2018, potrivit Oficiului European de Statistică.

Cele mai multe facturi restante au fost la energie electrică, întreținerea gospodăriei și abonamentul la telefonie.

La nivelul Uniunii Europene, aproape 7 la sută dintre gospodării nu au putut în 2018 să-şi plătească la timp facturile la utilităţi: căldură, electricitate, gaze naturale, apă. Motivul: nu au avut suficiente venituri. Cele mai mari dificultăți au fost în Grecia, Bulgaria, Croația și România.

Sub 14% dintre gospodăriile din Uniunea Europeană alcătuite dintr-un adult singur cu copii în întreţinere s-au confruntat cu dificultăţi în plata facturilor, comparativ cu mai puţin de 3% dintre gospodăriile alcătuite din doi adulţi.

Potrivit datelor Institutului Național de Statistică, în 2018 aproape două din cinci gospodării din România suportau cu dificultate sau cu mare dificultate cheltuielile curente ale vieţii.

Totodată, mai mult de o treime din gospodării consideră că venitul necesar acoperirii cheltuielilor curente ar trebui să fie chiar mai mare de 3 mii de lei lunar.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Brescia, și-a bătut iubita cu sălbăticie și a incendiat casa, apoi s-a stropit cu benzină și și-a dat foc

Puiu, deținut român recalcitrant, a spart chiuveta din celulă și i-a atacat pe gardienii de la închisoarea Biella