in

Roma, bătrână ucisă în casă de îngrijitoare, după mai multe ore de tortură. „A luat-o de cap și a aruncat-o…”

Maria Luisa Lombardi, 81 de ani, a fost ucisă de îngrijitoarea ei în apartamentul său din Casal Palocco, Roma. Acuzată inițial de rele tratamente, îngrijitoarea bătrânei, o femeie kazacă de 50 de ani angajată în mod regular, acum va trebui să răspundă pentru uciderea voluntară a femeii în vârstă.

Maria Luisa Lombardi a murit în iunie 2020 la vârsta de 81 de ani. O femeie kazacă de 50 de ani angajată în mod regular ca îngrijitoare este acuzată de crimă.

Camera instalată anterior în dormitorul doamnei a furnizat procurorilor probele împotriva îngrijitoarei. Il Messaggero reconstruiește scene cu adevărat groaznice: violență și ore de adevărată tortură împotriva bătrânei.

Era după-amiaza zilei de 7 mai 2020. Tortura începe la ora 4.55.

Îngrijitoarea o trage pe doamnă de pe pat, apucând-o de picioare, apoi se retrage o vreme în camera ei, după ce a repoziționat-o pe saltea lovind-o pe bătrână cu cotul de circa 20 de ori la față și la piept.

La ora 18.44 se întoarce în cameră și de data aceasta o aruncă pe bătrână la pământ, luând-o de cap. A încercat astfel să pună în scenă un accident.

Schimbă cearșafurile, curăță podeaua și, cu o cârpă, tamponează și fața victimei, care pierde prea mult sânge.

Nemulțumită, îl pulverizează pe față degresant Chanteclair.

Din când în când, o izbește pe bătrână cu capul de podea, șterge sângele din nou, apoi îi verifică ritmul cardiac.

Și din nou, se așează și fumează o țigară, în timp ce bătrâna pare să-și dea ultima suflare. În mod evident, vrea să se asigure că a ucis-o.

Bătrâna de 81 de ani a murit o lună mai târziu, pe 9 iunie, la spitalul San Camillo, după o agonie lentă.

Planul îngrijitoarei era perfect: să pună moartea pe seama unei căderi accidentale și, apoi, să fugă.

Ginerele doamnei, însă, nu a avut încredere și s-a grăbit să vadă înregistrările camerelor de securitate, care apoi au ajuns pe biroul procurorului Daniela Cento, proprietarul dosarului de anchetă.

Nu a existat nicio îndoială, deoarece imaginile sunt fără echivoc. Doamna Maria Luisa a fost ucisă de îngrijitoarea ei în apartamentul său din Casal Palocco, Roma. Printre altele, rănile care au dus la moarte nu păreau compatibile cu o cădere nici măcar la prima examinare.

Acuzat inițial de rele maltratare agravată a membrilor familiei sau a coabitanților, îngrijitoarea va trebui să răspundă acum pentru crimă și riscă închisoarea pe viață.

Proteste la decolarea zborurilor spre Italia de la Cluj, pasagerilor li s-a cerut test Covid obligatoriu

Prima promisiune a noului deputat de diaspora, Valentin Făgărășian: ”Vom ajuta românii din diaspora să primească pensia mai repede”