in

ROMA/ Patru copii români, carbonizati in baraca

ROMA/ 7 februarie 2011- Patru copii români ai unei familii rom au murit duminică, 6 februarie, după ce baraca în care locuiau a luat foc, în jurul orei 20,00. Baraca era construită abuziv în zona Acquasanta, în cartierul rezidenţial Appia Nuova.
Sebastian, de 11 ani, Patrizia, de 8, Fernando, de 7 ani, Raul, cel mai mic, de doar 3 ani au fost lăsaţi nesupravegheaţi de către părinţii lor, care se aflau la cumpărături. Cea care a dat alarma a fost sora mai mare a copiilor, Bianca, o fată de 18 ani, care a descoperit baraca de carton cuprinsă de flăcări. Cauza incendiului încă nu a fost stabilită, dar martorii afirmă că nu a fost auzită nicio explozie.

In tabăra improvizată, unde trăia familia de români, mai locuiau alte 20 de persoane, în alte 3 barăci.
Mircea şi Elena Erdei, părinţii copiilor, au rămas toată noaptea în faţa rămăşiţelor barăcii: “Nu i-am lăsat decât cinci minute singuri” a spus sora copiilor, Bianca, citată de “La Repubblica”. “Aş vrea să mor alături de ei”, a strigat mama victimelor, Elena, în faţa poliţiştilor şi jurnaliştilor italieni.

Primarul Gianni Alemanno s-a deplasat la locul incendiului şi a anunţat că va acorda ajutor familiei lovite de tragedie şi că va cere sprijin de la prefectură pentru a continua planul său cu privire la construirea de noi tabere autorizate: “Nu ne putem permite ca lumea să moară aşa, în barăci de plastic, unde e de ajuns o scânteie ca să se producă un incendiu”, a spus Alemanno, citat de “La Repubblica”. Părinţii victimelor i-au cerut primarului ca toţi cei patru fraţi să fie înmormântaţi în România.
Famiille de romi fuseseră evacuate acum câteva luni dintr-o tabără de nomazi din zona Cafarella, nu departe de cartierul Acquasanta. Primarul Gianni Alemanno a anunţat că se va întâlni în cursul dimineţii de luni, 7 februarie, cu prefectul Romei, Giuseppe Pecoraro, pentru a discuta despre chestiunea taberelor neautorizate de nomazi.

(Foto Il Messaggero)

Miruna Căjvăneanu

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Daniela Jara Moya, modelul perfect al „noului torinez”

Ramona Bădescu despre rugul de la Acquasanta: “Responsabilitatea societăţii”