in

Ramona Bădescu despre rugul de la Acquasanta: “Responsabilitatea societăţii”

Roma- 7 februarie 2011- “Imi exprim durerea faţă de moartea copiilor care şi-au pierdut viaţa aseară. Am rămas fără cuvinte, cred că toţi ne simţim răspunzători faţă de pierderea unor suflete nevinovate”- ne-a declarat Ramona Bădescu, consiliera primarului Romei pentru comunitatea de români, luni dimineaţă, la aflarea veştii despre tragedia de la Acquasanta.

Primarul Alemanno se află în centrul unei polemici legate de planul de evacuare a taberelor neautorizate, în urma căruia au fost mutate şi familiile de la Acquasanta, acum un an de zile. Alemanno a fost acuzat de reprezentanţii partidului de opoziţie (PD) ca fiind indirect responsabil de incendiul de duminică, după ce a declarat că “actualizarea planului dedicat nomazilor a fost oprit în hăţişurile birocraţiei”.

GR: Care este poziţia dvs faţă de acuzaţiile aduse primarului Gianni Alemanno?

“Primarul Alemanno s-a implicat activ în mutarea romilor în tabere autorizate şi eu îl susţin în ceea ce face. Nu se poate trăi în acele condiţii, o parte a resposanbilităţii o au şi părinţii care decid să traiăscă astfel, punând în pericol viaţa copiilor”- adaugă Ramona Bădescu.

GR: Dar dacă nu au avut de ales, fiind alungaţi din tabăra unde locuiau înainte?

“Stiu că există un plan demarat de administraţia capitalei se construiesc tabere autorizate, în care toate aceste familii să fie mutate, în timp”.

GR: Cum vi se par dvs. condiţiile în taberele autorizate?

“Am vizitat o tabără autorizată acum un an şi jumătate, împreună cu consiliera pe probleme sociale ale primăriei, Sveva Belviso. Este vorba de structuri în care se încearcă asigurarea unor condiţii minime de trai. Desigur, ideal ar fi ca familiile să trăiască în case. Eu am participat la un reality show in Romania, “Satra” şi mi-am dat seama câte este de greu să trăieşti în acele condiţii, este o realitate dramatică”.

GR: Când veţi merge la locul incendiului?

“Acum nu sunt la Roma, dar voi fi la dispoziţia primarului, dacă va avea nevoie de mine. Azi voi lua legătura cu Ambasada pentru a vedea ce trebuie de făcut”.
Intre timp, a fost anunţată evacuarea barăcilor de la Acquasanta, care va avea loc în cursul zilei de luni, 7 februarie.

Citeste si:

Patru copii romani, carbonizati in baraca

Iata un video realizat in iulie 2008, intr-o tabara neautorizata de romi romani- unde am vorbit cu unul din liderii comunitatii, Decebal Tanase:

Miruna Căjvăneanu

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

ROMA/ Patru copii români, carbonizati in baraca

Iulian Manta (Feneal UIL): „Mii de români şi-au pierdut locurile de muncă”