in

Româncă terorizată de soț, ce a povestit judecătorilor italieni: ”Mă duc la închisoare cu capul tău în mână”

Româncă terorizată de soț, ce a povestit judecătorilor italieni: ”Mă duc la închisoare cu capul tău în mână”. O româncă rezidentă în zona Maremma din Lazio, la 17 martie anul trecut, la vârsta de 30 de ani, a găsit curajul de a-și denunța partenerul pentru abuz în familie și de a cere ajutorul unui centru anti-violență, datorită căruia a reușit să-și schimbe viața, mutându-se împreună cu copiii într-o instituție protejată unde locuiește și în prezent.
>>> Un român din Italia și-a omorât soția în bătaie, scene de violență în fața copilului: ”N-am putut s-o ajut!”

Româncă terorizată de soț, ce a povestit judecătorilor italieni

Procesul împotriva bărbatului, căruia i se aplică în continuare dubla măsură preventivă de expulzare și interdicția de a se apropia de partea ofensată, a intrat ieri în plină desfășurare în fața completului de judecată din Viterbo cu mărturia fostei iubite, scrie tusciaweb.eu.

Conviețuirea cuplului ar fi degenerat încă din 2016. „El bea în fiecare zi, venea seara acasă când avea chef și era mereu beat. Ajungea să mă insulte și să pună mâna pe mine”, a explicat victima, o femeie de 35 de ani de origine română, la fel ca și inculpatul, un zidar care, după serviciu, mergea direct la bar cu prietenii. „Eram mereu singură acasă cu copiii și dacă spuneam ceva, el țipa la mine că el este șeful și că nu trebuie să-mi spună ce face și unde se duce”, a continuat tânăra mamă.
>>> Italia, violență domestică într-o familie de români: fetița și-a salvat mama de furia tatălui beat și violent

Procurorul Michele Adragna i-a cerut acesteia să povestească în fața instanței unele dintre cele mai înfiorătoare episoade ale conviețuirii. „Odată, în 2019, s-a întors beat la ora două dimineața și a cerut să îi servesc cina, iar pentru că am spus nu, m-a lovit cu pumnul în față, moment în care am sărit pe fereastră pentru a scăpa, ajungând la spital. Carabinierii m-au salvat”.

Apoi, există episoadele violente care au dus la procesul din 17 martie 2023, care au avut loc după ce partenera sa fusese internată timp de o lună la spitalul Belcolle.

„Era dimineața și el plecase la o cafea la bar cu un prieten, la întoarcere a vrut să-i dau telefonul meu mobil și, pentru a fi mai convingător, s-a apucat să mă amenințe cu un ciocan în fața a trei dintre copiii noștri, în timp ce ceilalți doi erau la școală. Îl aveam pe cel mic în brațe, iar el îmi îndrepta ciocanul spre cap, lovindu-se încet, dar amenințător, de genunchii și picioarele mele”.
>>> Italia, detalii infiorătoare: românce obligate prin violență și sclavie să se prostitueze, doi români arestați

”Mă duc la închisoare cu capul tău în mână”

„Mi-am retras primele două plângeri, una pentru că mi-a cerut iertare, iar cealaltă pentru că a fost de acord să mă lase să plec la muncă în altă regiune cu un văr, în timp ce el va păstra copiii. Dar de îndată ce am retras plângerea, el m-a oprit și totul a revenit la cum era înainte, insulte și bătăi în fața copiilor’, a continuat ea.

„Altă dată m-a urmărit fluturând un topor în mână și strigând ‘te rup în două’, în timp ce eu fugeam disperată, mereu cu copilul mic în brațe”, a continuat ea, vorbind despre o escaladare a violenței care a făcut-o să se teamă pentru viața ei și a copiilor ei.

„Era obsesiv de gelos, voia să aibă un control total asupra mea, mă amenința că mă defăimează prin intermediul rețelelor de socializare și chiar trimitea fotografii intime cu mine fratelui și surorii mele”, a mai spus ea. „După cea de-a treia plângere, am mers cu autobuzul pentru a face un control după ce am fost internată la Belcolle, în timp ce el mă suna tot timpul. Mi-a spus ‘mă duc la închisoare cu capul tău în mână‘. Așa că am sunat la centrul anti-violență și am spus că mă duc și am rămas la centrul anti-violență’.

La finalul audierii, apărarea a cerut ridicarea măsurii preventive la care este supus inculpatul, dar victima, care s-a constituit parte civilă în proces, a refuzat, explicând că se teme în continuare pentru siguranța sa. Instanța, amânând pronunțarea până în ianuarie anul viitor, și-a rezervat decizia.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

Rareș Bogdan: „Trei milioane de români din diaspora trebuie să revină acasă, sunt salarii mai mari decât în sudul Italiei”

Soția românului mort în accidentul de la hidrocentrală are nevoie de ajutor. „Conturile lui Pavel sunt blocate”