in

Români cercetați de DIICOT pentru înșelătorii pe internet, peste 200 de persoane, inclusiv din Italia, prejudiciu peste 450.000 de euro

Români cercetați de DIICOT pentru înșelătorii pe internet, peste 200 de persoane, inclusiv din Italia, prejudiciu peste 450.000 de euro

Peste 200 de persoane din Italia, Spania, Norvegia, Olanda şi Belgia au fost înşelate de o grupare de români prin vânzare online de bunuri pe care nu le deţineau în realitate, prejudiciul în acest caz fiind de aproximativ 450.000 de euro.

Italia, locul doi în lume la consumul de pastile pentru potență: milioane de bărbați le procură de pe internet

Români cercetați de DIICOT pentru înșelătorii pe internet

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Piteşti, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti, au efectuat şase percheziţii domiciliare în Bucureşti şi în judeţele Cluj, Vâlcea şi Ilfov.

Cauza are ca obiect săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, fraudă informatică cu consecinţe deosebit de grave, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi spălare a banilor.

Rusia se deconectează de la internet: decizia senzațională a Moscovei, se va întâmpla pe 11 martie

Potrivit DIICOT, membrii acestei grupări au postat anunţuri fictive pe mai multe site-uri de comerţ online, oferind spre vânzare sau închiriere bunuri pe care nu le deţineau în realitate.

În acest scop, au accesat fără drept conturile unor comercianţi online şi au modificat contul bancar destinat plăţii contravalorii produselor sau serviciilor de închiriere, sumele de bani fiind plătite de către persoanele vătămate în conturile membrilor grupului infracţional organizat.

În urma activităţii infracţionale, au fost prejudiciate peste 200 de persoane din Italia, Spania, Norvegia, Olanda şi Belgia. Valoarea totală a prejudiciului este estimată la aproximativ 450.000 de euro.

La sediul DIIOCT – Serviciul Teritorial Piteşti au fost conduse în vederea audierii 28 de persoane despre care există suspiciunea că sunt implicate în aceste activităţi infracţionale.

sursă: G4media.ro

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Draghi huiduit la Torino

Draghi huiduit puternic la Torino de sute de manifestanți – VIDEO

roman inchsoare gratii

Un român din Sicilia a făcut opt zile de închisoare mai mult, pentru că își maltratase soția, acum cere despăgubiri de la stat