in

Românul care a îngrozit Italia a fost arestat: beat şi drogat la volan, a ucis o fetiţă de 9 ani

Fără carnet, beat şi drogat la volanul unei maşini furate, a provocat un accident în urma căruia o fetiţă de 9 ani, Stella Manzi, a murit.

Iniţial, a fost doar denunţat, dar pe 31 decembrie, autorul a fost arestat de poliţia stradală. Este vorba de un instalator român de 21 de ani, Daniel Domner (foto), care se îndrepta spre Aprilia, localitate de lângă Roma.

Accidentul, care a tulburat întreaga ţară şi despre care s-a vorbit la toate buletinele de ştiri din ultimele zile ale anului 2013 şi încă se mai vorbeşte, a avut loc în seara de 26 decembrie, pe via Nettunense, la câţiva km de Anzio, pe raza localităţii Campo di Carne.

Era ora şapte seara când românul, aflat la volanul unui Ford Ka, a decis să depăşească o întreagă coloană de autovehicule, în apropiere de gara din Campo di Carne.

A intrat pe contrasens şi a ciocnit o maşină Fiat Panda în care se afla Giannina Calisano, 46 de ani, cu cele două fetiţe ale sale, Stella, 8 ani, şi Selvaggia, 4 ani, şi doi nepoţi, de 21 şi 22 de ani, Manuel şi Luana.

Impactul a fost extrem de violent. Stella – care se afla pe bancheta din spate, alături de surioara ei şi un caţel – a fost proiectată în afara vehiculului, suferind multiple traumatisme. A fost dusă la spital, dar nu a supravieţuit. A murit a doua zi seara, în ciuda eforturilor medicilor de la spitalul Bambino Gesù din Roma. În accident a murit şi câinele fetiţei.

Părinţii au dat consimţământul pentru donarea organelor, astfel, cinci persoane au început o nouă viaţă datorită organelor fetiţei. Ficatul a fost dus la Padova, fiind transplantat unei fetiţe de 11 ani, alte organe au ajuns la Roma, Milano şi Napoli.

Stella Manzi nu împlinise 9 ani

La spital a ajuns şi autorul accidentului, Daniel Domner, cu mici răni. Iniţial a fost doar denunţat, dar apoi a fost arestat pentru omor din culpă, conducere sub influenţa alcoolului şi drogurilor, conducere fărăr carnet, furt de autovehicul. Acum este păzit de carabinieri la spitalul Santa Maria Goretti din Latina.

La momentul accidentului era beat şi sub efectul cocainei şi conducea fără să fi obţinut vreodată permis. Potrivit Corriere della Sera, maşina cu care circula românul aparţinea patronului acestuia, care l-a reclamat pentru furt pe Daniel Domner, după accident, susţinând că acesta a luat maşina fără permisiune.

Român fără carnet, a călcat cu jeep-ul un copil de 12 ani

Livorno, beat la volan, a omorât două persoane

După acest episod, ministrul Justiţiei, Anna Maria Cancellieri, a anunţat că guvernul va prezenta un proiect de lege pentru introducerea infracţiunii de „omor stradal” (omicidio stradale). Pedeapsa maximă va fi de 10 ani închisoare.

Fenomenul alcoolului şi drogurilor la volan a scăpat de sub control. În primele 10 luni ale anului 2013, în Italia s-au înregistrat 18.000 de denunţuri pentru conducere în stare de ebrietate şi peste 1.000 de conducere sub influenţa drogurilor.

În 2012 în Italia au avut loc 186.000 de accidente rutiere, soldate cu 3.653 de morţi şi 264.716 răniţi.

Media morţilor în accidente rutiere pe milionul de locuitori este în Italia de 60,1, faţă de 55, media în Uniunea Europeană.

Român beat la volan a ucis o femeie de 43 de ani

Român beat la volan, a ucis un militar. Circula cu 180 de kilometri la oră

Român de 25 de ani mort într-un accident provocat de un șofer italian beat

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

A devenit faimos în Italia la 11 ani: „Cât de mult poate un copil artist să îmbunătăţească imaginea unei ţări”

Revelion de neuitat: Şi-a pierdut patru degete din cauza exploziei unei petarde