in

Revelion de neuitat: Şi-a pierdut patru degete din cauza exploziei unei petarde

Ca în fiecare an, din păcate, în prima zi a anului se numără persoanele care au avut de suferit din cauza petardelor.

Un român de 36 de ani rezident la San Maurizio Canavese, în provincia Torino, a rămas fără patru degete şi a suferit o fractură la piciorul drept, în seara de Anul Nou, după ce o petardă artizanală i-a explodat în mâna stângă. Bărbatul a fost dus imediat la urgenţe la spitalul San Giovanni Bosco din Torino cu o ambulanţă.

De acolo a fost transferat la spitalul Maria Vittoria, unde o echipă condusă de doctorul Giorgio Merlino, directorul Secţiei de Chirurgie Plastică şi a mâinii, l-a supus unei lungi intervenţii chirurgicale. Specialiştii chirurgiei plastico-vascolare au reuşit să-i reconstruiască numai degetul mare. Bărbatul a căzut după explozie şi a suferit şi o fractură la piciorul drept.

A fost cel mai grav rănit din provincia Torino, unde s-au înregistrat 10 răniţi. În toată Italia a fost puţin mai bine decât anul trecut. Anul acesta au fost „doar” 350 de răniţi, cu 11 mai puţin decât anul trecut, şi cu mult mai puţin faţă de cei 600 de răniţi de Revelionul de acum doi ani. Şi nimeni nu a murit în acest an: nu s-a mai întâmplat din 2010.

Cel mai grav caz s-a petrecut la Tivoli, lângă Roma, unde familia Cecchinelli a dorit să construiască o petardă a cărei explozie să se audă „de la Roma” (circa 50 de km). Curată nebunie: toată familia s-a adunat într-o magazie, tata, mama, fiul, amicii, diverse rude. Au adunat petarde neconsumate şi altele neexplodate de pe stradă şi au scos pulberea explozivă din ele, au adunat totul într-un recipient.

Numai că bomba a explodat înainte să fie gata, surprinzând toată familia. Cinci răniţi în total: capul familiei, Giuseppe Cecchinelli, 46 de ani, a rămas fără mâna dreaptă. Fiului, Manuel, 17 ani, i-au sărit degetele de la o mână. Unui alt băiat, Stefano Restini, de 24, i-a zburat o parte din mâna stângă. Enrico Malatesta (17 ani) a ajuns la spital, iar Manuela Ciccotti (30 ani) are un plămân perforat de schijele exploziei.

La Milano, un băiat de 7 ani a luat o petardă artizanală de pe jos, care a explodat: băiatul şi-a pierdut mâna dreaptă.

În provincia Napoli au fost cei mai mulţi răniţi (50), urmată de Bari (26), Roma (23), Aquila (15), Salerno (15), Reggio Calabria (13), Caserta şi Torino (câte 10).

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Românul care a îngrozit Italia a fost arestat: beat şi drogat la volan, a ucis o fetiţă de 9 ani

NU mai există RESTRICŢII pentru muncitorii români în Uniunea Europeană