in

Românul de 15 ani care și-a dat foc cu benzină în curtea casei sale la Velletri a murit

Luca Ababei, adolescentul în vârstă de 15 ani care și-a dat foc vineri în curtea casei din Velletri, a murit din cauza arsurilor, după trei zile de agonie.

Băiatul a murit la spitalul Agostino Gemelli din Roma, scrie observatornews.ro.

Vineri dimineață, adolescentul de 15 ani a aruncat benzină pe el și și-a dat foc în curtea casei. Tatăl său a sărit să-l salveze.

Băiatul a suferit arsuri pe 90% din suprafața corpului. A fost adus în stare critică la spital.

Starea băiatului s-a înrăutățit rapid, relatează Il Messaggero, și a murit.

Adolescentul de 15 ani, cu puțin timp înainte să meargă la școală, vineri dimineață, a sustras o canistră de benzină din garajul tatălui său, s-a stropit pe corp și și-a dat foc în curtea casei.

Tatăl băiatului, care tocmai venise acasă de la serviciu și urma să-l ducă la cursuri, a văzut că iese fum din spatele curții și a mers să verifice ce se întâmplă. Atunci și-a văzut fiul arzând ca o torță și s-a aruncat peste el să-l salveze.

La fața locului au intervenit pompierii și un echipaj 118 cu o ambulanță și un elicopter de salvare.

Băiatul a fost transportat în stare gravă la spitalul Gemelli din Roma, în timp ce tatăl, în vârstă de 45 de ani, a fost dus cu o ambulanță la Sant’Eugenio și ținut pentru observare pentru arsuri la brațe și picioare.

Carabinierii din Velletri au deschis o anchetă.

Italia, restricții suplimentare împotriva coronavirus în unele regiuni, Sicilia cere testare la sosire și înregistrare la medic

români străinătate votul la parlamentare

Aproape 20.000 de români din străinătate s-au înscris pentru votul la parlamentare. Termenul de înscriere pentru votul prin corespondență, prelungit până la 22 octombrie