in

Și-a ucis fără nicio remușcare mama și sora la Verona. Român condamnat la închisoare pe viață

Pe timpul unei dispute familiale, în locuința lor din Albaredo d’Adige (Verona), Andrei Filip și-a ucis mama, Mirela Bălan, și sora vitregă, Larisa Elena, de 9 ani, apoi le-a tăiat corpurile în bucăți, le-a pus în trei valize și le-a aruncat în râul Adige. S-a întâmplat anul trecut pe 13 februrie. Andrei avea 20 de ani.

În ciuda căutărilor minuțioase ale scafandrilor de la carabinieri împreună cu pompierii, care au cercetat săptămâni la rând râul Adige, au fost găsite numai două genți cu resturile mamei, în timp ce geamantanul cu corpul fetiței nu a mai fost găsit.

Pe 28 martie, judecătorii Curții de Apel din Verona au emis sentința, acceptând numai parțial cererea procurorului Elisabetta Abate, care în afară de închisoare pe viață a cerut și pedeapsa accesorie de izolare diurnă, ce a fost anulată ca urmare a reducerii cu o treime a pedepsei, diminuare prevăzută de procedura simplificată.

Andrei Filip și-a ucis mama, Mirela Bălan, și sora vitregă, Larisa Elena, de 9 ani, apoi le-a tăiat corpurile în bucăți, le-a pus în trei valize și le-a aruncat în râul Adige…

”Judecătorul – a declarat la ANSA avocatul Roberto Rigoni Stern, care apără inculpatul – a exclus circumstanța agravantă de motive neînsemnate pentru uciderea surorii și acest lucru ne lasă să sperăm că în procesul în apel vom putea obține recunoașterea altor circumstanțe atenuante”.

Avocatul a anunțat recursul ”având convingerea că judecătorii Curții de Apel din Venezia vor putea lua în considerare colaborarea și regretele asistatului nostru, așa cum demonstrează numeroasele scrisori trimise din închisoare surorii mai mari”.

”În plus – a adăugat – în sentință nu a fost luată în considerare ampla mărturisire a inculpatului și deplina și totala colaborare oferită pentru reîntoarcerea iubitei sale în Italia, care pe timpul procesului a fost declarată complice la dublul omor”.

Iubita lui Andrei, care pe potrivit povestirii inculpatului l-ar fi ajutat să se debaraseze de cadavre după ce le-a făcut bucăți, se întorsese în România împreună cu Andrei Filip și nu s-a mai întors în Italia, în timp ce tânărul, de 20 de ani la momentul crimelor, după trei zile a revenit în Veneto, unde a fost arestat de carabinieri.

«Am tăiat capul mamei mele și mi-am strangulat sora. Apoi am retras 200 de euro cu cardul mamei», a mărturisit cu calm oroarea, Andrei Filip, fără nicio urmă de regret.

Mirela Bălan, de 41 de ani, îngrijitoare română, de 10 ani în Italia, și fiica sa Larisa Elena, dispăruseră în neant pe 13 februarie 2016, în sâmbăta de dinainte de Sfântul Valentin după o cină cu amicii în casa în care locuiau, la Albaredo D’Adige.

Abia după o săptămână, detaliile dublei crime au fost făcute publice de carabinieri.

Denunțul privind dispariția a fost făcut marți 16 februarie de cealaltă soră a criminalului, Oana, de 22 de ani, la unitatea carabinierilor din Ronco all’Adige.

Câinii de urmă de la unitatea canină din Firenze i-au dus imediat pe investigatori pe malul râului unde joi fusese găsită o poșetă a Mirelei.

Andrei Filip este acuzat de omor voluntar și ascundere de cadavre.

Impulsul criminal a apărut pe timpul uneia dintre numeroasele discuții aprinse dintre tânăr și mamă. Mirela, îngrijitoare foarte cunoscută în localitatea în care trăia de 10 ani, voia ca fiul, un lucrător ocazional ce venise în Italia în urmă cu trei ani, să plece.

Băiatul de 20 de ani trăia în locuința de pe via Teiolo 26 împreună cu mama și micuța Larisa, însă relația cu prima erau tensionat deja de mai mult timp: tânărul lucra în mod ocazional ca zilier și deseori cerea bani mamei care însă se săturase de această situație. În plus, băiatul dorea să se stabilească în casa mamei împreună cu iubita sa, fără însă a primi acceptul din partea femeii de 41 de ani.

După unul dintre nenumăratele reproșuri, Filip a reacționat înjunghiind-o în gât.

Apoi a coborât la etajul de dedesubt, unde era sora vitregă care auzind țipetele a întrebat ce i s-a întâmplat mamei. Fratele i-a cerut să urce la etaj. Și acolo a strangulat-o pentru a nu exista martori. La scurt timp după s-a dus să retragă 200 de euro cu cardul mamei, a încercat de trei ori, dar nu a reușit să obțină mai mult fiindcă depășise pragul zilnic.

Întors acasă, a secționat cu meticulozitate cadavrele introducându-le în trei genți pe care apoi le-a aruncat în Adige. Apoi s-a întors în locuință și a șters sângele folosind o cârpă și o găleată. Ca mărturie a sângelui său rece investigatorii subliniază că Filip a avut timp și să inducă în eroare anchetele și să facă să se creadă că mama și-a luat viața. I-a luat poșeta și a aruncat-o într-un alt loc de lângă râu, același depistat de câinii de urmă.

A doua zi i-a cerut unui prieten să-l însoțească la San Bonifacio, unde a urcat într-un microbuz pentru a se duce în România la tată. La întoarcerea în Italia a dat peste carabinierii ce îl așteptau și care l-au dus în plină noapte la cazarmă. Au fost de-ajuns mai puțin de patru ore pentru a-l face să mărturisească.

«Nu a arătat nici cel mai minim semn de regret – a povestit colonelul Pietro Oresta, comandant provincial al carabinierilor din Verona – demonstrând un sânge rece care ne cutremură cu adevărat».

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Român dispărut din Torino, trebuia să plece spre România, nimeni nu mai știe nimic de el

Caserta, viață de coșmar în familie: româncă maltrată de soț, obligată de soacră și cumnată să fure