in

Sicilia, polițiștii au reușit să-i prindă pe ”hoții acrobați”, trei români acuzaţi că au dat 50 de spargeri în locuințe

Poliţiştii italieni anunţă, miercuri, că au reuşit să-i prindă pe cei supranumiţi “hoţii acrobaţi”, trei români acuzaţi că au dat 50 de lovituri în Enna, Caltanissetta şi Agrigento. Cei trei români reţinuţi sunt Adrian Bureta, 28 de ani, fratele său, Florin Bureta, 25 de ani, şi Cosmin Aristotel Sulic, 32 de ani.

Cei trei sunt acuzaţi că au spart în jur de 40 de apartamente din localităţile amintite şi, în plus, au comis mai multe furturi de cupru şi motorină, scrie presa italiană, citată de observator.tv.

Cei trei au fost porecliţi “hoţii acrobaţi” pentru că obişnuiau să spargă apartamentele intrând pe geam sau pe balcon indiferent de etajul la care erau situate apartamentele respective.

Alţi patru români, membri ai găştii respective, sunt cercetaţi în stare de libertate pentru că i-au ajutat pe cei trei români reţinuţi în special prin oferirea de ponturi.

Sursa amintită precizează că românii acţionau după un scenariu bine stabilit. Sulic şi fraţii Bureta pătrundeau în apartamente şi blocau dinspre interior uşile de acces pentru a nu avea parte de surprize neplăcute, respectiv de proprietari care se întorc acasă pe neaşteptate.

În plus, unul dintre colaboratorii lor rămânea în permanenţă în afara clădirii pentru a-i avertiza pe hoţi prin telefon în cazul în care persoanele despre care se ştia că sunt proprietarii se întorceau acasă.

Un român, erou la Milano. S-a luptat cu hoții italieni: «Mi-au înfipt o șurubelniță în spate»

Abia întors din Italia, prădat de o rudă apropiată, hoţii au cheltuit toţi banii la jocuri de noroc

Mesaj din Italia împotriva mentalității românești: ”Încercați s-o schimbați, altfel nu se schimbă nimic”

Milano, doi artiști români, rezidenți în Italia, prezenți la expoziția internațională ”Contemporary Art Milan”