in

Sorin Strutinsky, partenerul de afaceri al lui Radu Mazăre, s-a predat în Italia. Are de executat peste 10 ani de închisoare în România

Sorin Gabriel Strutinsky a fost condamnat definitiv în România la zece ani și opt luni de închisoare. Potrivit avucatului său, acesta s-a predat autorităților din Italia în luna martie și s-ar afla de atunci în arest la domiciliu.

Avocatul omului de afaceri, Marius Mocanu, este cel care a dezvăluit faptul că apropiatul lui Radu Mazăre s-a predat autorităților din Italia.

Complicele lui Mazăre și Borcea, prins în Italia. Miliardarul român se ascundea la Napoli, s-a predat și va fi trimis în România la închisoare

„S-a predat de bunăvoie autorităților din Italia în data de 23.03.2021 și a fost plasat în arest la domiciliu până la soluționarea cererii de extrădare”, a declarat pentru Ziua de Constanța avocatul Marius Mocanu.

Condamnarea definitivă a lui Sorin Strutinsky, partenerul de afaceri al lui Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu, a venit în iunie 2020, când Curtea de Apel Constanța a decis asupra unei condamnări de zece ani și opt luni de închisoare.

Radu Mazăre, prins în Madagascar, autoritățile române discută detaliile unei eventuale extrădări

De asemenea, acesta mai este condamnat într-un alt dosar, însă în primă instanță, la șapte ani și zece luni de închisoare cu executare în dosarul „Polaris”. Tot în acest dosar au fost condamnați și Radu Mazăre, la nouă ani și zece luni de închisoare, respectiv Eduard Martin, patron al firmei de salubrizare, care a primit o pedeapsă de cinci ani și șase luni de închisoare cu executare.

Sorin Gabriel Strutinsky a fost condamnat definitiv într-un dosar în trimis în judecată de procurorii DNA în martie 2015 în care este acuzat de mai multe infracţiuni de trafic de influenţă, fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată şi instigare la spălare de bani, în formă continuată.

Procurorii care sau ocupat de caz au stabilit faptul că omul de afaceri pretinsese în 2009 de la un denunțător un procent de 10% din valoarea a facturilor fiscale ce urmau a fi încasate de către societatea comercială reprezentată de denunţător, în baza a trei contracte încheiate cu Direcţia Apelor Dobrogea Litoral (DADL).

Pentru suma primit, omul de afaceri oferea asigurări referitoare la respectarea obligaţiilor contractuale asumate, referitoare la plata preţului către societatea comercială respectivă, de către funcţionarii DADL şi pe cei de la Ministerul Mediului.

Și în anul 2012 omul de afaceri a pretins din nou o sumă de la denunțător, același lucru întâmplându-se și în 2013 și 2015.

Sorin Strutinsky a fost dat în urmărire națională în luna iulie a anului trecut, iar ulterior polițiștii au efectuat demersurile necesare pentru a emite un mandat european de arestare pe numele lui, scrie Gândul.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Guvernul României a prelungit starea de alertă cu încă 30 de zile, până pe 11 iunie, dar a stabilit și unele măsuri de relaxare

Mesaj emoționant al unei românce care îngrijește pacienți cu COVID în Italia: ”Cel mai greu de suportat este să vezi cum cei doi ochi se închid brusc”