in

Mesaj emoționant al unei românce care îngrijește pacienți cu COVID în Italia: ”Cel mai greu de suportat este să vezi cum cei doi ochi se închid brusc”

Daniela Greab, originară din Târgu Mureș și asistentă medicală la Spitalul Villa Salus din Mestre (Veneto), și-a expus emoțiile într-un mesaj dedicat în memoria colegilor și pacienților săi, răpuși de Covid-19.

Românca a compus un mesaj, cu ocazia Zilei Internaționale a Muncii, publicat de Nuova Venezia.

„În secția Covid de la Spitalul Villa Salus, am văzut oameni plecând brusc dintre noi. Am luptat pentru a salva viața unei persoane, rudă cu un coleg. Părea că va supraviețui.

Am văzut un tânăr de 30 de ani internat mai mult de două săptămâni, am văzut persoane în vârstă care au refuzat să vorbească la telefon cu cei de acasă, pentru că nu se simțeau în stare, nu știu dacă din punct de vedere fizic sau psihologic. Am respectat toate regulile și totuși m-am îmbolnăvit și mi-a fost teamă și mie, pentru că văzusem ce se întâmpla de cealaltă parte”.

”Este dificil, este trist, mai ales când acasă ai doi copii, de 9 și 11 ani, care te așteaptă și lumea ta nu se poate termina într-o secție de spital, oricât de mult iubești această profesie. Și apoi mai este greul ăla de suportat, care nu este doar cel al costumului de protecție sau al măștii, este al celor doi ochi care se închid brusc”.

”Dar totuși ceva frumos îmi rămâne în suflet, colaborarea cu colegii mei, unitatea dintre noi. Pentru că atunci când îți explodează o bombă în mâini nu e ușor. Dacă reușim să ieșim din asta e doar pentru că am fost uniți.”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Sorin Strutinsky, partenerul de afaceri al lui Radu Mazăre, s-a predat în Italia. Are de executat peste 10 ani de închisoare în România

telefon

De ce verificăm atât de des telefonul. Cercetătorii italieni au găsit o explicaţie