in

Teramo, român de 47 de ani, doarme pe stradă, serviciile sociale nu-l pot ajuta pentru că nu e vaccinat

Teramo, român de 47 de ani, doarme pe stradă, serviciile sociale nu-l pot ajuta pentru că nu e vaccinat.

La doar 50 de metri de Piazza Martiri din Teramo, situată chiar în centrului localității din Abruzzo, un român fără adăpost, în vârstă de 47 de ani, doarme de două luni sub un portic al fostei clădiri a inspectoratului de sănătate, scrie abruzzoweb.it.

Nu poate fi preluat de serviciile sociale pentru că nu are permis verde și nu este vaccinat. Astfel plasarea într-o structură publică devine dificilă.

Italia, un român și-a tăiat gâtul în spital, rana gravă a dus la decesul bărbatului de 59 de ani

Teramo, român de 47 de ani, doarme pe stradă

Paola Salvatore, profesor la liceul ”Di Poppa” din localitate, a anunțat imediat administrația municipală în această problemă. Ei au răspuns că se vor ocupa de chestiunea cât mai curând posibil.

„Am vorbit cu bărbatul fără adăpost. L-am întrebat dacă are nevoie de ajutor și a rostit cuvintele Covid-Covid, ca obstacol în calea adăpostirii într-o structură socială. Nu a primit vaccinul și, prin urmare, nu are nici măcar pașaport verde. Spune că îi este frică pentru că un prieten de-al lui a murit după prima doză”, a mai spus profesorul.

Administrația municipală sugerează că fără obligația de vaccinare îndeplinită devine dificil să-l găzduiască în unități publice. 

Caritas explică că ia măsuri pentru a găsi o soluție, dar verifică și dacă există într-adevăr dorința românului de a fi găzduit.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 7 In medie: 4.3]
Român mort la muncă la Cusago

Român de 46 de ani mort la muncă la Cusago, a căzut de pe o scară și s-a lovit cu capul de asfalt

Româncă de 53 de ani moartă de frig în Italia, urcase pe munte cu îmbrăcăminte lejeră și încălțăminte nepotrivită