in

Tragedie imensă la Ferrara: doi români morți în accident de muncă, tatăl unuia dintre ei, pe targă la înmormântare

ItaliaTragedie imensă la Ferrara: doi români morți în accident de muncă, tatăl unuia dintre ei, pe targă la înmormântare. Una dintre victime se numea Robert Pricopi, un român în vârstă de 20 de ani. Alături de el și-a pierdut viața și un al treilea muncitor, Ionel Costin, de 50 de ani. Cei trei compatrioți lucrau pe acoperișul unei magazii din Jolanda di Savoia când coșul s-a desprins, provocând căderea lor.
>>> Italia, român de 39 de ani, tatăl a trei copii, cade în fața soției și moare: ”Nu suferise niciodată de vreo boală”

Tragedie imensă la Ferrara: doi români morți

Întins pe o targă, tatăl lui Robert a participat la înmormântarea fiului său, care a murit în același accident de muncă în care a fost grav rănit și în care și-a pierdut viața și un al treilea muncitor.

Una dintre victime a fost Robert, în vârstă de douăzeci de ani . Celălalt care și-a pierdut viața se numea Ionel Costin și avea cincizeci de ani. Singurul supraviețuitor al acelei căderi se numește Fănel și are 48 de ani. Este tatăl lui Robert și în ciuda faptului că va trebui să fie supus unei operații delicate în următoarele zile – a suferit mai multe fracturi la picioare în timpul impactului – și-a dorit absolut să fie acolo la ultimul rămas bun dat iubitului său, joia trecută în mica biserică ortodoxă din via Carlo Mayr din Ferrara.

Robert a fost transportat de urgență la spitalul Maggiore din Bologna, iar Ionel Costin la spitalul Bufalini din Cesena, ambii în stare foarte gravă. Fanel fusese internat la spitalul din Cona cu un tablou mai puțin grav. Agonia lui Robert a fost foarte scurtă, abia a supraviețuit o zi, în timp ce inima lui Ionel a încetat să mai bată pe 25 mai.

Organele au fost donate

Generozitatea părinților tânărului nu are limite. Organele sale au fost donate și vor servi la supraviețuirea altcuiva. Restul stă în cuvintele rostite de părintele Vasil în timpul slujbei. ”Mă așteptam să vă văd atât de mulți dintre voi pentru că Robert – a repetat preotul ortodox pentru Corriere – era un băiat bun, iar o persoană bună este ca un magnet care atrage alți oameni‘. Pasionat de muzică, tânărul a animat alături de alți colegi grupul Sly Kids cu care a participat la mai multe festivaluri.

La înmormântare au fost prezenți mama sa Lilica, sora Alexandra, bunicii și mătușa sa, precum și numeroși prieteni – cei cu care, spune primarul, împărțea ‘arta, muzica, rap-ul și după-amiezele la Centrul Social Codigoro’ – care purtau un tricou cu fotografia sa imprimată pe el, atașată și la gulerul tricourilor. Pe Facebook, primul cetățean încă jelește: „Îi auzi vorbind pe acești tineri de mâine, simți tot entuziasmul, ideile și speranța lor făcându-și loc în fiecare colț al ochilor și al cuvintelor tale și începi să trăiești și să speri din nou cu ei, iar apoi, brusc, sfârșitul„.

sursa: rainews.it, corriere.it

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]
îngrijitoare încasează pensia bătrânei decedate

Ragusa, o îngrijitoare încasează pensia bătrânei decedate timp de zece ani: suma enormă pe care și-a însușit-o

Român lovit și ucis de o mașină în timp ce muncea

Tânăr muncitor român, angajat la tăiat iarba pe marginea străzii, ucis de o mașină în provincia Bari