in

Tragedie într-o familie de români din Veneția, copil de 10 luni moare în brațele mamei: ”Copilul este rece, mama lui îi face respirație cu gura la gură”

Tragedie la Castelnovo Bariano, regiunea Veneția, Italia, unde fetița de numai 10 luni a unei tinere românce a murit fulgerător, la o zi după ce fusese externată. Nenorocirea a avut loc, ieri după-amiază, la scurt timp după ce tatăl micuței a sunat la ambulanță anunțând că fetița lui este în stare gravă. Familia mai are patru copii, iar cel mic, pe 25 iulie ar fi împlinit un an . Carabinierii din Compagnia di Castelmassa au confiscat fișa medicală a fetiței.

“Copilul este rece, mama lui îi face respirație cu gura la gură”, le-a spus bărbatul disperat salvatorilor, potrivit ilgazzettino.it, citat de observatornews.ro. Din păcate, echipajul de prim-ajutor ajuns la fața locului nu a mai putut face nimic pentru a o salva micuță, medicii fiind nevoiți să pronunțe deceseul.

Cu o zi în urmă, sâmbătă, micuța fost dusă de părinți la camera de urgență din Legnago, acuzând stări de greață, vomă și diaree. A fost externată câteva ore mai târziu, cu diagnosticul de gastroenterită. A doua zi, copila a murit fulgerător.

O anchetă este în derulare în acest caz, oamenii legii urmând să stabilească dacă moartea fetiței a fost o consecință a unei infracțiuni. Carabinierii din Compagnia di Castelmassa au confiscat fișa medicală a fetiței.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

„De 10 ori mai multe apeluri decât în perioada precedentă.”Cum i-au ajutat consulatele românești din Italia pe români în timpul pandemiei? Cifre în exclusivitate

Italia, curiozități ale perioadei de pandemie: un brand auto a crescut înmatriculările cu 50% față de aceeași perioadă din 2019