in

Trei români arestați în Monza, exploatau la muncă minori aduși din România. „Găsiți în condiții de igienă și psihologice inumane” VIDEO

Exploatare a muncii ilegale în Monza-Brianza, lucrători inclusiv minori exploatați, amenințați și fără plată: trei arestări

Sosiseră din România ademeniți cu promisiuni false, apoi au ajuns pe un câmp, într-un fel de lagăr de muncă amenajat pentru colectarea, recuperarea și vânzarea de paleți, activitate gestionată de trei conaționali, care i-au folosit ca muncitori ilegali, scrie la Repubblica.

Trei persoane au fost arestate de carabinieri sub acuzația că ar fi recrutat, angajat și exploatat, pe terenuri agricole ocupate ilegal în Usmate Velate (Monza), muncitori cu vârsta sub 18 ani, supunându-i condițiilor de exploatare și profitând de starea lor de au nevoie, deoarece toți provin din regiuni sărace ale României.

Cei trei „caporali”, români în vârstă de 50, 26 și 24 de ani, din zonă au desfășurat ilegal activități de colectare, eliminare, asamblare, recuperare și revânzare a „paleților”, exploatând forța de muncă neregulată.

Există patru minori în rândul celor treisprezece tineri români care au fost exploatați în tabără, găsiți în condiții de igienă și psihologie inumane.

Investigațiile Parchetului Monza au fost inițiate de doi dintre muncitorii exploatați, care s-au refugiat la cazarma Carabinieri după ce au evadat din lagărul de muncă.

Ei au spus că au sosit odată recrutați în țara de origine, doar pentru a se trezi forțați să lucreze neîncetat fără plată, sub amenințare și violență fizică și doar cu pauze foarte scurte de mâncare.

Anchetele au condus apoi la cei trei lideri ai circuitului de exploatare care, profitând de starea de nevoie în care se aflau tinerii în România unde există o rețea reală de contacte care garantează protecție și adăposturi adecvate pentru cei care apoi se confruntă cu „ călătoria speranței”, i-au făcut să ajungă în Brianza cu promisiuni false. Conduși la închisoarea Monza, cei trei responsabili au fost acuzați de încălcări administrative și amendați cu peste 163 de mii de euro, iar zona a fost confiscată.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Coșmarul unui șofer român în Italia, trimis în judecată după ce o femeie l-a denunțat că umblă dezbrăcat

„Ceața creierului”, efect secundar la foști bolnavi de Covid, mai ales la tineri, mulți nu mai pot gândi clar și nu se mai pot concentra