in

Vinovat de moartea a trei români în Italia: condamnat la 4 ani închisoare

Trei români morți într-un accident de circulație. A fost o coliziune frontală, dar responsabilitatea unui șofer care a supraviețuit vine de la viteza excesivă pe care o avea, chiar dacă cealaltă mașină a intrat pe banda sa.

La Spezia/ Accident rutier, trei muncitori români au murit pe loc

Scena pe care au găsit-o salvatorii a fost groaznică: trei corpuri strivite în interiorul unei mașini boțite; un alt corp blocat într-o a doua mașină.

Bilanțul coliziuni frontale: trei români dintr-o mașină, uciși instantaneu și unul grav rănit, șoferul celeilalte mașini, singur la bord.

romani morti

Supraviețuitorul, W.G., a fost ciocnit pe banda sa de cealaltă mașină, ieșită de pe banda opusă.

Dar W.G. a mers cu o viteză excesivă: 108 kilometri pe oră, unde limita este de 70. De aici acuzația de omor din culpă, care ieri 28 septembrie i-a adus pedeapsa de 4 ani de închisoare.

Tragedia a avut loc de-a lungul nodului autostrăzii A15 înainte de intrarea în tunelul Valdilocchi în direcția Lerici, în La Spezia.

S-a întâmplat în zorii zilei de luni, 23 ianuarie 2012.

Condamnat în apel

În primă instanță, acuzatul, judecat la La Spezia, fusese achitat.

Acum a fost condamnat, după ce judecătorii au stabilit că este vinobvat de „imprudență, neglijență și încîlcare specifică constând în conducerea cu viteză excesivă, în ciuda prezenței limitei de viteză de 70 de kilometri pe oră”.

Zidarul român mort lângă un șantier din La Spezia muncea la negru, patronul albanez anchetat pentru omor din culpă

Trei români morti

Aceasta este acuzația pentru moartea celor trei muncitori români Lucian Florea de 29, Marian Ghita de 39, Florin Mocanu de 32. Aceștia se îndreptau către fabrica Fincantieri del Muggiano.

Acolo munceau ca angajați ai unei firme externe „Enafroid Group”, specializată în instalarea de răcitoare și aparate de aer condiționat la bordul navelor.

Dinamica accidentului

Mașina în care se aflau, un Mercedes 220, înainte de intrarea în tunelul Valdilocchi, intrase pe banda opusă în timp ce mașina Audi A3 a inculpatului ieșea din tunel spre oraș.

Nici nu a avut timp să-și dea seama de obstacolul brusc care i-a apărut în față. A încercat să frâneze, dar a fost în zadar: mergea prea repede.

„Dacă ar fi respectat limita de viteză, accidentul, chiar dacă frontal, nu ar fi dus la moartea ocupanților celeilalte mașini” au susținut, cu succes, avocații familiilor celor trei români morți.

În paralel cu condamnarea acuzatului, judecătorii au recunscut dreptul la despăgubiri pentru daune.

Până la stabilirea sumei frinale, pentru fiecare membru al familiei, inculpatul trebuie să plătească o sumă provizorie de 50 de mii de euro, scrie La Nazione.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 2]
orban iohannis

Orban, în război cu Iohannis: „Le-am cerut scuze românilor pe care i-am convins să-l voteze”

spital humanitas mi

Tragedie la Milano, muncitori morți, găsiți congelați într-o încăpere în care se depozita azot lichid