in

Trufe negre din România, în valoare de 35.000 de euro, cu destinația Umbria, sechestrate de Garda de Finanțe

În timpul unui serviciu de prevenire și combatere a traficului ilicit pe șoseaua statală 309 – Romea, militarii din Garda de Finanțe din Adria (Rovigo) au procedat la verificarea unui vehicul care venea din România la bordul căruia era transportat o cantitate mare de trufe negre.

După o investigație ulterioară, s-a constatat că întregul lot de marfă, în timp ce pe etichetă era trecută condiția specifică conform căreia trufele ar fi trebuit să călătorească sub formă de alimente congelate la o temperatură controlată de -18 ° C, în realitate era transportat la o temperatură mai mare, prezentând semne evidente de conservare proastă, scrie Rovigo Oggi.

Încărcătura era destinată unui stabiliment comercial situat în Umbria.

Pentru a constata definitiv calitatea tuberculului și adecvarea ulterioară a acestuia pentru uz alimentar, la cererea militarilor, personalul tehnic specializat al Ulss 5 Polesana di Rovigo a fost obligat să intervină la fața locului,certificând starea proastă de conservare.

Întreruperea congelării poate afecta caracteristicile organoleptice ale unor produse alimentare într-un mod decisiv, făcându-le nesigure pentru consumul uman.

În urma constatărilor, a fost decis sechestrul și, prin urmare, distrugerea a 145,00 kg. din prețiosul tubercul a cărui valoare estimată pe piață este de aproximativ 35.000 de euro.

Transportatorul a fost sancționat pentru încălcarea art. 4, paragraful 2 din Regulamentul UE 852/2004 și art. 6 c. 5 din Decretul legislativ nr. 193/2007, care prevede o amendă între 500 și 3.000 euro.

Se desfășoară investigații cu privire la compania care primește mărfurile pentru a înțelege dacă acest lucru, într-un fel, ar putea alimenta piața ilegală a prețiosului tubercul, poate transmite-l ca un produs de calitate, certificând o altă origine, în detrimentul cumpărătorilor neexperimentați.

Trufa neagră, care spre deosebire de cea albă nu poate fi cultivată, are prețuri cuprinse între 30 și 250 de euro pe kilogram, până la maximum aproximativ 700 de euro pentru cea mai apreciată și provine adesea din țările din est sau din Asia.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Case de 1 dolar de vânzare în Molise. Dar renovarea lor costă 40.000 de dolari

Porto San Giorgio, casa unei românce a fost răvășită de doi bărbați care căutau droguri, prinși după o lună