in

Ucis pentru 25 de euro

Pe 22 martie, carabinierii din Cirò Marina (Crotone) l-au arestat pe românul acuzat că şi-a ucis
un conaţional ȋn februarie. Cornel Nelu Ghinea (foto), de 36 de ani, locuia cu victima Costel Stoica, de 32 de ani, ȋn acelaşi apartament la Cirò, unde victima a fost găsită pe 8 februarie.

Potrivit cercetărilor, cei doi au avut discuţii din cauza unui furt de 25 de euro. In seara de 8 februarie, victima l-a acuzat pe Cornel Ghinea de lipsa a 25 de euro din geaca fratelui său Lucian, al treilea chiriaş al casei. Acuzaţiei i-a urmat o primă ceartă verbală urmată de o a doua pe timpul căreia Cornel Nelu Ghinea a lovit victima la ceafă. Asasinul a ȋncercat apoi să simuleze faptul că Stoica ar fi murit din cauza consumului exagerat de alcool.

Ancheta a stabilit, ȋn schimb, că moartea a fost cauzată de fracturarea osului occipital şi de ruperea coloanei cervicale, cu siguranţă cauzată de o lovitură aplicată cu un corp contondent.

“Un omor produs ȋntr-un context marcat de o mare sărăcie şi mizerie ȋn care se trăieşte de azi pe mâine şi marcat şi de un alcoolism nemărginit. La ȋnceput părea un fapt accidental, ȋnsă anchetele succesive au permis reconstruirea faptelor”, a explicat procurorul din Crotone, Raffaele Mazzotta, ȋn timpul unei conferinţe de presă.

După moartea lui Costel Stoica, conştient că este suspectat, Ghinea a ȋncercat să-şi creeze un alibi contactându-le pe toate persoanele implicate ȋn poveste şi cerându-le să cadă de acord privind ceea ce ar fi trebuit să declare anchetatorilor. A cedat, totuşi, tentaţiei de a mărturisi unor conaţionali că l-a lovit pe Stoica rupândui gâtul, detaliu care a ajuns la cunoştinţa investigatorilor.

Costel Stoica era rezident la Cirò Marina din august 2009. Lucra pe câmpuri ca muncitor agricol.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Alice Ghiga din Vaslui visează să devină “wedding planner” la Londra

VIDEO: Andreea Stefănescu, gimnasta româncă din naţionala Italiei