in

Un botoșănean și-a agresat sexual fiica în vârstă de 12 ani în timp ce era la muncă la o fermă în Italia. «Eram sub influența alcoolului»

Un botoșănean a fost arestat preventiv în cursul zilei de miercuri, 27 noiembrie, după ce și-ar fi abuzat sexual fiica în vârstă de 12 ani.

Măsura a fost dispusă în urma unei anchete inițiate de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoșani, după o sesizare făcută de angajații Serviciului de asistență socială din cadrul primăriei localității de domiciliu a celor doi, scrie Monitorul de Botoșani.

Investigațiile efectuate în cauză au scos la iveală că agresiunile ar fi avut loc în vara acestui an, însă pe teritoriul Italiei, acolo unde bărbatul plecase la muncă.

Aflată în grija părintelui, fata a plecat și ea în străinătate și urma cursurile școlare în Italia. Copila locuia împreună cu tatăl ei într-o baracă, chiar în incinta fermei la care se angajase bărbatul, iar agresiunile ar fi avut loc în cadru restrâns.

În total, anchetatorii au reținut împotriva bărbatului patru acte materiale, însă cercetările au necesitat o procedură deosebită întrucât faptele s-au petrecut pe teritoriul altui stat. 

„Dosarul va fi instrumentat și soluționat de autoritățile din România, însă pentru punerea în mișcare a acțiunii penale s-a solicitat autorizarea prealabilă a procurorului general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava. Asta pentru că faptele s-au petrecut pe teritoriul Italiei, nu în România”, a precizat pentru „Monitorul” Andrei Ostafie, purtătorul de cuvânt din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoșani.

Procedurile, care au reprezentat o noutate în materie penală, s-au derulat contratimp și asta pentru că bărbatul fusese reținut pentru 24 de ore, iar în acest interval trebuia prezentat în fața instanței de judecată pentru drepturi și libertăți, în vederea luării măsurilor preventive.

Audiat, bărbatul a recunoscut totul, însă a dat vina pe alcool, el afirmând că agresiunile ar fi avut loc în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Potrivit Codului penal, bărbatul riscă până la 10 ani de pușcărie.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Canicattì, mașina unui român a luat foc noaptea. „Cauza ar putea fi un scurt circuit, nu au fost găsite urme de lichid inflamabil”

Partid nazist în Italia, poliția italiană confiscă arme și zvastici. «M-aș căsători cu un evreu doar ca să-l torturez zi de zi»