in

Un jurnalist italian declară că l-a văzut pe monstrul Georghe Dincă la Bari. «Era într-o rulotă cu o doamnă»

Un jurnalist italian aduce date noi în cazul Caracal! O investigație jurnalistică s-a ocupat de traficul de minori la periferia orașului Bari, iar in filmarile realizate atunci a apărea și Gheorghe Dinca.

Jurnalistul italian Rok Xavi, a declarat miercuri seara, la România TV, că Gheorghe Dincă a fost subiectul unui reportaj în urmă cu câşiva ani, iar criminalul din Caracal s-a ocupat cu traficul de copii în Italia.

Cel care a făcut reportajul respectiv, care ulterior a fost şi premiat, a fost chiar jurnalistul de investigaţie Rok Xavi.

„Erau trei rulote la marginea oraşului Bari, în apropiere de stadionul San Nicola. Se făcea acolo trafic de minori, prostituție. Într-una din ele l-am recunoscut pe Gheorghe Dincă. Aducea femei, copii, acolo. Mai era cu o domana din Caracal, în jur de 40-50 de ani, şi făceau trafic de minori acolo, în zona stadionului San Nicola”, a declarat Rok Xavi, pentru România TV.

Poliţia a intrat pe fir, iar Dincă a fost expulzat din oraş. „Dincă a primit trei ani interdicţie să mai intre în Bari”, a mai spus jurnalistul de investigaţie.

Zona în care a fost filmat Dincă este cunoscută drept “raiul proxeneților”, iar victimele sunt chinuite și primesc foarte puțini bani de la clienți.

Proxeneții le răpeau pe fetele care nu știau limba italiană și nu puteau cere ajutor. În urmă cu 10 ani, autoritățile din peninsulă au început să fie mai atente cu ceea ce se petrece în Bari. Și totul după ce o româncă a reușit să fugă de traficanţii care o sechestraseră. Ea le-a povestit polițiștilor cum a fost luată din România și obligată să se prostitueze de la vârsta de 16 ani.

Anul trecut, în timpul unor cercetări, polițiștii au găsit trei fete din România, toate minore, sechestrate de patru români. Cea mai mică dintre ele era însărcinată în șapte luni și rețeaua avea de gând să-i vândă copilul, cu 28.000 de euro. “ (n.r.: Traficanții) aveau obiceiul să le ceară bani femeilor pentru locurile de muncă oferite: 300 -400 de euro. Reveneau apoi să le mai ceară bani, un fel de șantaj, iar dacă refuzau, femeile erau bătute chiar și în mijlocul străzii. Bănuiam cu toții că aduc femei din România. Se vorbea”, a declarat o româncă pentru Digi24.

Familia Alexandrei Macesanu spera, in continuare, ca adolescenta este in viata si a depus mai multe solicitari la DIICOT. Una dintre acestea vizeaza o expertizare a lui Gheorghe Dinca din care sa reiasa daca acesta este apt sexual.

In fata sediului DIICOT, Alexandru Cumpanasu a declarat ca familia crede – in urma analizarii probelor – ca au mai fost si alte poersoane in casa lui Dinca atunci cand copila era sechestrata.

„Noi nu credem ca Dinca este ucigasul Alexandrei. Mai mult, credem ca exista sanse mari sa fie in viata. Am solicitat si o expertiza la INML pentru a vedea in ce masura Gheorghe Dinca era apt sexual. Gheorghe Dinca a declarat ca el nu a violat-o. Alexandra la 112 a spus ca a fost violata. Este o chestiune cat se poate de serioasa. Eu am convingerea ca in acele 24 de ore, in acea casa, s-au aflat si alte persoane si ca daca s-a efectuat un viol asupra Alexandrei, nu l-a efectuat Gheorghe Dinca”, a spus Cumpanasu.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

Accident de muncă la o fabrică din Udine, lucrător român de 50 de ani grav rănit de un utilaj

Un avion militar plin cu deținuți români din Italia a ajuns în România. Violatori, ucigași și tâlhari repatriați