in

Un moldovean a construit UN TANC în Italia, voia să obțină independența Veneției: 3 ani de închisoare!

Un cetățean din Republica Moldova a fost arestat de autoritățile italiene împreună cu alți șase complici, aceștia fiind surprinși în timp ce construiau un tanc, relatează Il Fatto Quotidiano.

Reținerea acestora a avut loc în momentul în care bărbații fabricau două tunuri pentru a le monta pe un buldozer cu șenile, potrivit Gazeta de Cluj.

Cetățeanul moldovean a fost condamnat ulterior la 3 ani de închisoare pentru fabricare de armament.

Presa italienă scrie că aceștia ar face parte dintr-o grupare secesionistă care își dorește reapariția statului Republica Venețiană.

Republica Venețiană a fost un stat cu capitala la Veneția, în nord-estul Italiei, formațiunea statală existând timp de un mileniu, din secolul al VII-lea până la 1797.

Denumirea oficială a fost „Serenissima Repubblica di Venezia” („Republica cea mai liniștită de la Veneția”) și a fost adesea menționată ca La Serenissima, cu referire la titlul său drept cea mai liniștită dintre republici.

În pofida denumirii, republica a fost o putere expansionistă în Marea Mediterană, unul dintre conducătorii săi, dogele Enrico Dandolo, fiind cunoscut pentru rolul său în cea de-a Patra Cruciadă în care forțele cruciate au cucerit și jefuit Constantinopolul în 1204

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Situație alarmantă, Episcopia Italiei: ”Tot mai mulți români și-au pierdut locurile de muncă și au rămas pe stradă”

O româncă de succes DESCHIDE un restaurant la Pontedera și angajează șase persoane