in

Un român, prima victimă a focurilor de artificii

Vlad Marius Dănuţ, un tânăr român de 22 de ani, a fost prima victimă a focurilor de artificii de sărbători în Italia. Tânărul riscă să-şi piardă o mână după ce a încercat să aprindă o petardă în localitatea Sandrigo, lângă Vicenza (nord estul Italiei). Tânărul se afla în compania unor prieteni împreună cu care aprindea focuri de artificii. Unul din obiectele pirotehnice nu a explodat la prima aprindere, deci românul a încercat să dea din nou foc la fitil. Tânărul nu a mai avut timp să se îndepărteze, iar petarda a explodat la câţiva centimetri, rănindu-l grav la mână.

Accidentul s-a produs la mică distanţă de o cazermă a carabinierilor, care au intervenit imediat la faţa locului, oferindu-i românului primul ajutor.  Tânărul fost transportat  la spitalul din localitate, în secţia de chirurgie plastică, unde medicii încearcă să-i salveze mâna.

Românul este prima victimă a focurilor de artificii din iarna 2010, în Peninsulă. Anual, în noaptea de “Sfântul Silvestru”, cum o numesc italienii, se înregistrează sute de accidente cu petarde. Anul trecut, bilanţul a fost de peste 500 de accidente dar, din fericire, nu s-au înregistrat decese, ca în 2008 sau 2007.

M.C.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Mădălina Ghenea îi seduce pe italieni

Duminica devine prima zi a săptămânii în calendarul creştin ortodox pe 2011