in

Una dintre cele mai căutate infractoare din România, lucra ca badantă în Italia, a reușit să fugă din nou

Liliana Victoria Sandu, o bârlădeancă de 55 de ani este una dintre cele mai căutate  infractoare din România: ea a fost găsită în Cadore, provincia Belluno, Italia, unde lucra ca badantă, dar a reusit să scape. Acum, Liliana Victoria Sandu este judecată pentru evaziune si la Curtea de la Belluno. Procesul a fost suspendat si amânat până în octombrie, pentru că bârlădeanca nu s-a prezentat. Aceasta între timp, a dispărut si din Italia, fiind dată în urmărire prin Interpol.

Bârlădeanca a fost condamnată în România, în 2012, la 7 ani închisoare pentru că a înselat mai multe bănci. Eliberarea sa a fost decisă de judecătorul Luca Berletti, care a acceptat cererea de apărare a femeii, sustinută de avocatul Sandro De Vecchi, potrivit presei italiene, citate de vremeanoua.ro.  Descoperită de oamenii legii, femeia urma să fie extrădată, dar a făcut recurs, iar în asteptarea unei decizii, a fost plasată în arest la domiciliu. Înainte de audieri, însă, bârlădeanca a dispărut, se pare, cu ajutorul unui carabinier care a sunat-o ca să o avertizeze.

Desi procesul trebuia suspendat, conform presei din Italia, potrivit deciziei procurorului Gianluca Tricoli, acesta continuă, deoarece au existat referinte din care rezultă că acuzata avea cunostinte clare despre procedurile penale existente în Italia, asa că acum ea este căutată prin Interpol, fiind găsită vinovată si de judecătorii italieni pentru că se sustrage audierii dispuse în cazul recursului la punerea în executie a mandatului european de arestare existent pe numele ei, recurs deschis, culmea, chiar de ea!

Liliana Victoria Sandu are mandat european de arestare emis de autoritătile din România din anul 2015.  Femeia, după cum se mentionează în baza de date a Interpolului, a fost arestată la domiciliu în 2012. Ea a fost acuzată de fraudă  si a fost condamnată în primă instantă la sapte ani de închisoare cu executare. Ea a reusit să obtină împrumuturi de la mai multe bănci din Bârlad, prezentând adeverinte false.

O altă acuzatie a fost si cea de instigare la înselăciune, deoarece a convins mai multe persoane să facă împrumuturi la bănci, cu promisiunea restituirii cu o dobândă foarte mare. Evident că nimeni nu a mai văzut niciun leu din împrumutul făcut pentru Liliana Victoria Sandu la bănci.

Româncă urmărită în Italia pentru fraude bancare, prinsă la un oficiu postal din Carrara cu documente false

Poggiofranco, româncă urmărită de 5 ani pentru furturi din locuințe, arestată în urma unei razii

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

”N-ai murit?” Pensionarii români din diaspora trebuie să demonstreze că trăiesc, altfel nu mai iau pensia

Trieste, român căutat de 12 ani de poliție, prins la un control de rutină, conducea o mașină cu numere românești