in

Villa Carcina, târât 50 de metri pe asfalt, zidar român spulberat de o maşină

Un teribil accident rutier s-a consumat pe Drumul Provincial 345 Valtrompia, în provincia Brescia. Victima este un zidar român de 37 de ani, lovit de o maşină în timp ce traversa strada.

Tragedia s-a consumat pe teritoriul localităţii Villa Carcina, dar decesul a fost constatat lângă graniţa oraşului Concesio, peste care a sărit corpul victimei ca urmare a impactului. 50 de metri despart locul impactului, unde a fost găsit un pantof pe asfalt, de locul în care a fost găsit corpul fără viaţă. Tânărul zidar a fost târât 50 de metri pe asfalt.

Era circa ora unu când Ionel Obreja – cunoscut de toţi drept Giovanni – ieşise din bar după ce băuse o bere împreună cu amicii. A mers câţiva metri pe trotuar, apoi în faţa unui dealer auto a decis să traverseze, într-un loc fără zebră.

Banda care vine dinspre oraş era liberă, însă din sens opus venea o maşină care l-a lovit fără ca şoferul să-şi dea seama. Conducătorul autoturismului, un tânăr de 20 de ani în compania a 4 amici, a explicat agenţilor de la Poliţia Rutieră că nu l-a văzut.

Dintotdeauna Drumul Provincial 345 a fost scena a numeroase accidente, dar în ultimii ani, mai ales datorită intervenţiei unor Primării şi a Provinciei pentru punerea în siguranţă arterei pe care circulă peste 40.000 de vehicule zilnic, situaţia s-a îmbunătăţit. Cu toate acestea, se continuă să se moară pe acest drum.

«Giovanni era un client obişnuit, îl cunoşteam de cel puţin 15 ani – povesteşte Patrizia, barmaniţa care vineri noapte i-a servit ultima bere. Locuia pe via Codolazza, în localitatea Valpiana, la câţiva paşi de locul accidentului. Era o persoană frumoasă, un om harnic, bine integrat în comunitate».

Pentru salvare au intervenit trei ambulanţe şi o automedicală, însă nu a fost nimic de făcut. Giovanni a murit pe loc. Şoferul şi pasagerii maşinii, toţi cu răni uşoare cauzate de impact şi de parbrizul spart, au fost transportaţi la spital. Tânărul de la volan a fost supus unor analize pentru a se stabili dacă era sub efectul alcoolului sau drogurilor.