in

Violator extrădat în România. Statul italian nu a vrut să îi mai plătească întreținerea în pușcărie

Unul dintre cei mai periculoși infractori români va fi extrădat din Italia, în România, pentru a ispăși o pedeapsă de 10 ani de închisoare.

Irinel Zeno Havârneanu fusese condamnat pentru viol, în Italia, la 11 ani și 10 luni, însă în România nu poate ispăși mai mult pedeapsa maximă prevăzută de codul penal românesc, adică 10 ani.

Dat în urmărire internațională în trei state, după mai multe infracțiuni, botoșăneanul se va întoarcere în țară în cătușe, pentru a ispăși ultima condamnare primită. Va fi transferat într-o unitate de detenție din pentru a executa 10 ani de închisoare pentru un viol comis în Italia. Transferul va fi operat la solicitarea autorităților judiciare italiene, care nu au dorit să plătească timp de un deceniu întreținerea în pușcărie a românului.

Violatorul român din Florența va executa 30 de ani de închisoare, a fost confirmată a cincea victimă

Șoc la Bologna, româncă violată de cinci bărbați într-un atelier auto. Bestiile spun că femeia a fost de acord

Havârneanu a fost dat în urmărire de autoritățile italiene după ce, în 11 noiembrie 2007, a violat o localnică în Cagliari. A fugit din Italia, iar Tribunalul din Cagliari l-a condamnat la 4.320 de  zile de închisoare pentru viol. Sentința a rămas definitivă pe 5 decembrie 2014, botoșăneanul fiind dat în urmărire internațională.

Din Italia, violatorul a fugit în Marea Britanie, unde a comis aceeași faptă, care s-a soldat cu decesul victimei. A fost capturat, arestat și condamnat la închisoare pe viață.

Însă, în 2016, a fost eliberat condiționat, printr-un decret al reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii. A fost adus în România, fiind dat în urmărire internațională pentru trafic de persoane.

Din 2007 și până în februarie 2020, botoșăneanul, care a împlinit anul acesta 45 de ani, a figurat mai tot timpul în urmărire internațională. El a fost închis în trei state – Italia, Marea Britanie și România. Din toate condamnările primite, a executat deja două și i-au mai rămas 10 ani de închisoare pentru violul comis în Italia.

Însă, odată cu acest transfer, Irinel Zeno Havârneanu a scăpat de aproape doi ani de pușcărie.

Bestia din Linz, un român a violat o fetiță de 2 ani și 8 luni. Condamnat în Austria, refuză să fie tranferat în România

Milano, a încercat să fure dintr-un supermarket, agenții au găsit în cărucior trei televizoare, sticle de băutură, conserve, cafea, cărți și lenjerii de pat

Voia să fugă în România: prins pe aeroport la Catania, are de executat 4 ani de închisoare