in

Voiau să ajungă în Italia într-un camion cu frigidere, prinși la Nădlac

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, au depistat douăzeci și șase cetăţeni din India, Pakistan și Afganistan, care au încercat să treacă ilegal frontiera de stat în Ungaria, ascunşi într-un autocamion încărcat cu frigidere pentru Italia.

Alţi zece cetăţeni străini care se deplasau pe jos către frontiera româno-ungară au fost descoperiţi de către poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Vărșand.

Voiau să ajungă în Italia

În data de 01.12.2021, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român, aflat la volanul unui automarfar înmatriculat în România.

Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, frigidere pentru o societate comercială din Italia.

„Primarul refugiaților”, condamnat la 13 ani de închisoare. A deturnat banii alocați migranţilor

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiți, ascunși în compartimentul pentru marfă, douăzeci și șase de cetățeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că grupul este format din 15 cetățeni din India, 8 din Afganistan și 3 din Pakistan, majoritatea solicitanți de azil în România.

Alții voiau să treacă frontiera pe jos

Tot ieri, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vărșand au observat, la aproximativ 800 de metri de linia de frontieră, zece persoane care se deplasau pe jos spre frontiera româno-ungară.

Deoarece acestea nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul sectorului pentru efectuarea verificărilor. În urma cercetărilor a fost stabilit faptul că sunt cetățeni din Afganistan, solicitanți de azil în țara noastră, scrie poliția de frontieră.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
roman de 15 ani arestat pentru trei violuri

L’Aquila, român de numai 15 ani, arestat pentru trei violuri

roman cazut balcon

Italia, tânăr de 22 de ani, a murit după ce a căzut de la balcon, organele i-au fost donate