in

A muncit 20 de ani în Italia, acum investește 500.000 euro în România: «M-am întors să creez ceva pentru comunitatea noastră»

Un botoșănean care a muncit în Italia, în zona Milano, aproape 20 de ani, s-a întors acasă cu planuri mari.

Nicu Pitorac a declarat că își vinde din proprietățile din Milano pentru a investi în Flămânzi și Frumușica, scrie banulbotosanean.ro.

În Italia avea propria afacere în domeniul transportului de mărfuri, reușind să lucreze în uriașa industrie a modei, confecționând celebrele podiumuri de defilare ale caselor de modă din Milano.

”Am stat aproape 20 de ani în Italia. M-am săturat! Copiii sunt la școală în Botoșani, m-am întors să creez ceva pentru comunitatea noastră. Nimeni nu face nimic și toți așteaptă să le dea”, a declarat Nicu Pitorac.

Are un service auto autorizat în orașul Flămânzi, iar acum investește sume mari de bani într-un proiect în care a reușit să acceseze și fonduri europene.

Proiectul va însuma o investiție totală de 500.000 euro, iar o parte din el, de 200.000 euro, din care 74% fonduri europene nerambursabile, va fi realizat printr-o finanțare făcută prin Asociația Zona Pescărească Iazurile Moldovei.

Investiția va fi făcută pe malul unui iaz cu lebede și rațe sălbatice la ieșirea din localitatea Frumușica spre Iași, cu acces direct din drumul european Botoșani-Târgu Frumos.

”Voi construi o pensiune pe malul iazului, voi decolmata iazul în scop de agrement, partea cealaltă de stradă, la fostul SMA, voi amenaja o parcare de TIR-uri cu locuri de cazare pentru șoferi. Și eu mă confrunt cu lipsa parcărilor pentru TIR-uri din Botoșani și România, pentru că cei de la Drumuri știu să ne ia cât mai mulți bani, dar nu oferă nimic în schimb. Proiectul pe fonduri europene este de 200.000 euro total, atât fonduri europene, cât și contribuția personală, bani cu care voi decolmata iazul și voi construi clădirea pensiunii, restul, de la bucătărie, dotări, investiția în cortul de nunți, în locurile de parcare, în spațiile de cazare sunt banii mei”, a declarat Nicu Pitorac.

Nicu Pitorac vinde un apartament la Milano pentru și a face rost de bani pentru finanțarea proiectului. Știe că este riscant, dar își asumă riscul și speră că atât climatul economic din România și din Botoșani se vor mai îmbunătăți.

Realizarea proiectului de construire a pensiunii de pe malul lacului de la Frumușica are o durată de 16 luni, iar el se realizează prin Asociația Zona Pescărească Iazurile Moldovei cu finanțare prin POPAM.

Pensiunea de la Flămânzi va avea o bucătărie bazată pe pește, dar și pe bucatele tradiționale îndrăgite în zonă.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Româncă discriminată la Torino: «Ne pare rău, proprietara nu închiriază la străini»

Porto Sant’Elpidio, româncă de 18 ani, bătută cu cheia franceză de iubitul african, într-un local în care venise cu un alt bărbat