in

A abandonat școala din Italia și s-a întors în România: „Acolo mă priveau ca pe un străin şi mă strigau ţigan”

Poveste șocantă a unui elev român. După mai mulți ani de Italia, a povestit pentru publicația Pandurul că s-a întors în România, pentru că nu mai suporta felul în care era tratat.

A.S. s-a întors în județul natal și a fost reînmatriculat în clasa a IX-a.

A.S. s-a hotărât să părăsească şcoala şi oraşul în care locuia împreună cu familia de aproape zece ani pentru că profesorii îl strigau „ţigan”.

„Acolo mă priveau ca pe un străin şi mă strigau ţigan. Pentru orice se întâmpla în şcoală dădeau vina pe mine. Acest lucru a început să se întâmple încă din anul 2008, de când eram încă în clasa a VIII-a.

Nici nu am apucat să termin clasa a IX-a. Am ales să vin acasă pentru că m-am săturat de Italia. Am vrut să văd şi cum e acasă. Aici stau la bunici, în Băleşti”, a povestit elevul pentru pandurul.ro.

După cei zece ani petrecuţi în Italia, băiatul ştie să vorbească italiana la perfecţie, dar nici limba română nu a uitat-o.

Acesta mai povesteşte că era înscris la un liceu care forma bucătari-ospătari şi unde făcea practică trei zile pe săptămână.

Este hotărât să se întoarcă într-o bună zi în Italia.

„Este visul meu să ajung bucătar. O să mă întorc în Italia poate după ce termin liceul, unde o să urmez şcoala de bucătari”, afirmă acesta.

Despre noua şcoală care l-a primit acesta spune că este una în care eşti înţeles. „Aici în şcoală profesorii se poartă frumos, toţi înţeleg prin ce ai trecut şi nu se ceartă toată lumea cu tine. Profesorii dau mai multă atenţie elevilor”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

A murit în Italia la doar 27 de ani. Este nevoie de susținere pentru a o duce acasă. „ORICE SUMĂ DE BANI ESTE DE AJUTOR!”

Cea mai frumoasă din Italia: O româncă de 25 de ani a câștigat concursul World Top Model la Salento