in

Acord pentru tratarea românilor bolnavi de cancer în Italia, între Episcopia română și Institutul de Tumori din Milano

Acord pentru tratarea românilor bolnavi de cancer în Italia: Episcopia Italiei a semnat un acord de colaborare cu Institutul Național de Tumori din Milano. Acordul va veni în sprijinul românilor care caută tratament pentru cancer în această țară.

Acord pentru tratarea românilor bolnavi de cancer în Italia

Acord pentru tratarea românilor bolnavi de cancer în Italia

Acordul a fost semnat de Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania și de de Marco Luigi Votta, Președintele instituției.

„Considerăm că implicarea Episcopiei noastre în realizarea de proiecte comune cu aceste instituții este o mare oportunitate prin care putem veni în sprijinul pacienților români, și nu numai, care se confruntă cu afecțiuni oncologice sau a celor care doresc să prevină astfel de situații”, au transmis reprezentanții episcopiei, potrivit basilica.ro.

Cine a intermediat parteneriatul

Parteneriatul a fost intermediat de Iulia Cupșa Kiseleff, fost Consul român la Milano, actualmente Reprezentant pentru Cooperare Internațională Sanitară în cadrul Institutului Național de Tumori din Milano, și Părintele Ilie Ursachi, Consilierul Social al Episcopiei.

Asociațiile care reprezintă instituțiile în parteneriat

Instituțiile sunt reprezentate în parteneriat de către asociațiile social-filantropice care activează în cadrul lor. Prin urmare, semnatarii Convenției-cadru de colaborare au fost Anna Maria Mancuso, Președinte al Asociației „Salute Donna” din cadrul Institutului de la Milano, și Ana Maria Obreja, Președinte al Asociației „San Lorenzo dei Romeni” a Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei.

Șantieriștii români din Italia, expuși la cancer: prea mult FUM și ALCOOL

Un punct de referință internațional

De la înființarea sa, în anul 1928, Institutul Național de Tumori din Milano a devenit un punct de referință internațional în cercetarea cancerului.

Institutul este foarte activ în prevenirea secundară, în identificarea profilurilor prognostico-predictive și în optimizarea utilizării de noi medicamente imunologice. Se ocupă totodată și de formarea și instruirea personalului, având acorduri de colaborare cu diverse universități.

Asociația „Salute Donna” ajută femeile care suferă de patologii oncologice să găsească sprijin și confort, asistență și suport psihologic în momentele cele mai dificile ale bolii.

Padova, mama moare răpusă de cancer la 47 de ani și vrea pe cruce codul Iban pentru donații care să o ajute pe fiica rămasă singură pe lume

Alegerea salvatoare

Pentru mulți dintre românii din Italia, calitatea sistemului sanitar și medical italian este unul dintre motivele care îi fac să zăbovească în această țară. În Italia merg la tratament și români din țară care se confruntă cu boli oncologice, iar alegerea lor se dovedește a fi salvatoare de multe ori, mai transmit reprezentanții eparhiei.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 20 In medie: 4.2]
visele urate sunt simptom de Covid

Visezi urât? Ai putea avea Covid. Un simptom de coșmar

Tu eşti în videoclip

„Tu eşti în videoclip?”, capcana online care te lasă fără bani în cont