in

Afacerea de succes a unei românce din Italia: ”Sper să fiu un exemplu pentru mulți, mai ales pentru femei”

Afacerea de succes a unei românce din Italia. Mihaela Dinica, în vârstă de 36 de ani, fostă muncitoare într-o fabrică, locuiește și crește găini în Monteriggioni, o comună cu 10.000 de locuitori din provincia Siena. Și-a părăsit locul de muncă pentru a-și investi toate resursele în ferma și în afacerea sa agroturistică, scrie ilfattoquotidiano.it.

Ea a obținut și un premiu important în 2022. ”Sper să fiu un exemplu pentru mulți, în special pentru femei”. Iar celor care vor să facă aceeași alegere ca și ea, ea le spune: ”Suflecă-ți mânecile. Și țineți-vă bine”.

Citește și: Treviso, povestea incredibilă a românului care a pierdut un plic cu bani cu care ieșise de frica hoților. „Ofer recompensă”. Final surpriză

Afacerea de succes a unei românce din Italia

Totul a început cu pandemia. ”Am început să lucrăm imediat ce s-a terminat izolarea, cumpărând animale și echipamente, ajutată doar de familia mea”. Mihaela se consideră norocoasă, pentru că familia ei a fost întotdeauna de ajutor. Spre deosebire de stat, adaugă ea, „care nu m-a ajutat în niciun fel până acum”.

De fapt, cele mai mari dificultăți au fost cele economice: „Ajutorul vine doar pentru companiile mari„, explică ea, „Cele mici trebuie să-și suflece mânecile și să facă totul singure. Este un adevăr trist pentru mulți”.

Mihaela s-a născut în România și se află în Italia de 20 de ani. ”Am o educație de clasa a opta”, explică ea, ”am început să fac primele munci la 18 ani”. Ferma ei are acum zece hectare și are peste 300 de animale, inclusiv 200 de găini, un cal, doi măgari, trei alpaca, rațe, prepelițe și păuni. Producția include ouă, usturoi, legume de sezon.

Ziua începe cu îngrijirea animalelor, hrănirea găinilor, curățarea lor și, de ce nu, zâmbește Mihaela, ”cu câteva momente pentru a se bucura de compania lor. Să lucrezi printre animale este ‘un lucru frumos’”, adaugă ea.

Rasă crescută în Chile

Printre rasele crescute de Mihaela pe dealurile toscane se numără și Araucana, originară din Chile, rezultatul unei încrucișări între Colloncas și Queteros, care produce ouă de culoare albastră. Se spune că numele provine de la indigenii Mapuche – cunoscuți sub numele de Aruacani – un popor amerindian originar din centrul Chile și sudul Argentinei, care doreau să aibă un exemplar cu mult penaj, capabil să reziste la temperaturile aspre din Anzi.

Mihaela i-a descoperit pe internet și a mers personal să recupereze câteva exemplare pentru a începe să le reproducă. Ea este acum singura care deține această rasă specială în regiunea ei. Culoarea ouălor lor nu se datorează OMG-urilor sau unor experimente ciudate, ci este conținută în ADN-ul acestei specii. Ouăle sunt bune și conțin mai multe proteine decât cele ale raselor ouătoare și „pe lângă faptul că sunt mai gustoase, sunt și sărace în colesterol”, explică Mihaela.

Întreprinderea agricolă a Mihaelei a fost selectată câștigătoare a premiului Oscar Green 2022, promovat de Giovani Impresa Coldiretti Toscana, care elogiază spiritul de adaptare al noii generații de agricultori în epoca post-Covidiu și valorificarea produselor locale. Pe de altă parte, Toscana este prima regiune italiană în ceea ce privește întreprinderile agroturistice feminine, potrivit datelor Coldiretti.

Un sfat pe care îl puteți da celor care doresc să se întoarcă la pământ?

„Suflecă-ți mânecile. Și țineți-vă bine”, răspunde Mihaela. „Sper să fiu un exemplu pentru mulți, mai ales pentru femei. Sunt convinsă că în următorii ani oamenii se vor întoarce la munca pământului ca pe vremuri. Iar numărul celor care vor face această alegere va crește și mai mult”.

În viitor, scopul este de a începe să lucreze în rețea cu alți fermieri din zonă. Dar și de a crește numărul de animale și de a dezvolta un proiect de fermă educațională, implicând școlile și alte instituții din zonă.

Oul de culoare albastră a devenit rapid căutat de bucătarii locali, care îl oferă în meniurile lor. Dar Mihaela nu se lasă dusă de val și se uită la angajamentele sale zilnice. Nu are regrete, este mulțumită de alegerea făcută și nu s-ar întoarce înapoi. „Animalele dau uneori mai multă dragoste și satisfacție decât oamenii”, conchide ea.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 5]
cafea cu insecte

A apărut cafeaua cu insecte – iată care este marca și cum este prezentată

Organizarea consulatelor itinerante Reggio Calabria Cosenza

Organizarea consulatelor itinerante în Reggio Calabria și Cosenza pentru luna martie 2023, iată ce documente puteți solicita