in

Ambasadoarea Dana Constantinescu, vizită la Institutului Naţional de Fizică Nucleară de la Frascati

Vineri, 18 octombrie, Ambasadorul României în Italia s-a aflat în vizită la Laboratorul de la Frascati din cadrul Institutului Naţional de Fizică Nucleară (INFN) din Italia. Doamna Dana Constantinescu a fost întâmpinată şi ghidată de doi responsabili ai Acceleratorului din Frascati, directorul Andrea Ghigo şi coordonatoarea Susanna Guiducci.

La Laboratorul de la Frascati Ambasadorul român s-a întâlnit cu Cătălina Oana Curceanu, prim-cercetător în domeniul fizicii particulelor elementare şi al fizicii nucleare. Originară din Sfântu Gheorghe, Cătălina Oana Curceanu a studiat fizica la Bucuresti, apoi s-a specializat in Elveţia, cu o teză de doctorat cu care a colaborat la proiectul OBELIX.

Cercetătoarea coordonează în prezent două proiecte de avangardă în fizica nucleară – experimentele DEAR si SHiDDHARTA – şi este responsabilă de mai multe proiecte de colaborare ştiintifică în cadrul Uniunii Europene.

La Laboratorul de la Frascati conduce de mai mulţi ani un grup de 20 de cercetatori. În urmă cu două luni, Cătălina Oana Curceanu a lansat în Italia cartea „Dai buchi neri all’adroterapia. Un viaggio nella Fisica Moderna/De la găurile negre la hadroterapie.”

O călătorie în fizica modernă, un manual de fizică, medicină, inginerie, informatică, care răspunde curiozităţilor societăţii contemporane prin intermediul celor mai recente descoperiri ştiinţifice.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Luminița Țăranu participă la expoziția ”Dante și femeile Paradisului” de la Pescara

Români arestați în toată Italia pentru trafic de droguri