in

Ambasadoarea României s-a întâlnit cu autoritățile și românii din Catania

Vineri, 4 octombrie, Ambasadorul României în Italia, Dana Constantinescu, a început o vizita în insula Sicilia, organizată cu sprijinul Consulatului României la Catania.

În cadrul vizitei, Ambasadorul s-a întâlnit cu prefectul din Catania, Maria Guia Federico, cu care a discutat despre colaborarea economică dintre Sicilia și România, aspecte legate de prezența comunității românești în insulă, consolidarea sprijinului acordat de autoritățile locale Consulatului României la Catania ș.a.

În contextul zilei de doliu declarate de autoritățile italiene, în urma incidentului soldat cu decesul a numeroși imigranți africani, au mai fost abordate problemele cu care se confruntă partea italiană pe fondul fluxului masiv de imigranți.

la întâlnirea cu prefectul, Dana Constantinescu a fost însoțită de consulul general de la Catania, Liliana Iacob, și de consulul Ioan Iacob.

De asemenea, Ambasadorul român s-a întâlnit cu Concetta Raia, membru al parlamentului regional din Sicilia și al comisiei pentru muncă și afaceri sociale, precum și cu Angelo Villari, secretar general al sindicatului CGIL Catania.

Discuțiile au trecut în revistă situațiile cu care se confruntă cetățenii români care lucrează în Sicilia în domeniul agriculturii și au explorat diversificarea căilor prin care sindicatul CGIL poate colabora cu Consulatul României la Catania și cu Ambasada României în Italia.

Discuțiile au confirmat necesitatea unei colaborări consolidate pentru combaterea muncii fără forme legale și a exploatării lucrătorilor.

În continuarea vizitei în Catania, Ambasadorul a salutat comunitatea românească prezentă la slujba de duminică la biserica parohiei ortodoxe Sfânta Muceniță Agata și a avut la sediul consulatului o întalnire cu reprezentanții comunității românești.

La sediul Primăriei din localitatea Nicolosi, dupa întâlnirea cu primarul Nino Borzi și viceprimarul Salvatore Scuderi, a avut loc și o întâlnire cu reprezentanții comunității românești din localitate. De asemenea, cu ocazia vizitei a avut loc o întâlnire cu președintele Confcommercio Catania, Riccardo Galimberti.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ministrul Cristian David prezent la New York, la Reuniunea Dialogului ONU la Nivel Înalt pentru Migraţie şi Dezvoltare

CNCRI, discuții în favoarea românilor în cinci localități din Lazio