in

Angelica Vasile, românca aleasă consilier la Milano: ”Am purtat mereu în inimă originile mele”

Angelica Vasile, româncă de 32 de ani, candidată pe listele PD la consiliul general al oraşului Milano, a intrat în consiliu cu 1217 de voturi, fiind pe locul 12 ca număr de voturi între cei 23 de consilieri PD. Intrarea în consiliu a fost condiţionată de victoria la balotaj a candidatului independent susţinut de PD, Giuseppe Sala, fost comisar al Expoziţiei Mondiale de la Milano.

Giuseppe Sala l-a învins pe contracandidatul său de centru dreapta, Stefano Parisi, cu 51,7%.

Sala, 58 de ani, se declară milanez 100%, care a trăit mereu la Milano, unde a studiat şi a muncit.

Angelica Vasile este şi ea milaneză, chiar dacă s-a născut la Bucureşti. „La vârsta de 6 ani am sosit la Milano cu mama mea şi de atunci am trăit în acest frumos oraş purtând în inimă originile mele”, povesteşte Angelica pe site-ul ei angelicavasile.it. A absolvit facultatea de economie şi finanţe, apoi a obţinut o bursă pentru un doctorat în sociologie economică la „Università degli studi di Milano”. Din liceu s-a apropiat de politică.

«Pasiunea mea pentru politică s-a născut din povestirile bunicului meu Emilio, cel care mai întâi mi-a transmis valorile Rezistenţei şi Libertăţii, aceleaşi valori care m-au împins să mă înscriu în ANPI (Asociaţia Naţională a Partizanilor Italieni) şi să mă angajez activ în politică. Am început în liceu şi am continuat la Universitate, unde, în calitate de reprezentant al studenţilor în Comitetul pentru Oportunităţi Egale, am muncit din greu pentru a obţine înfiinţarea unui Garant contra molestărilor sexuale şi oricărei forme de discriminare, de la homofobie la dizabilităţi.

Angajamentul meu de a da voce celor mai slabi m-a determinat să cunosc lumea vastă și minunată a Voluntariatului, unde am avut ocazia, prin diverse proiecte, să lucrez cu copiii aflați în dificultate sau cu handicap, precum și de a cultiva o mare pasiune, care este aceea pentru protecția mediului și bunăstarea animalelor, prin participarea la tabere de lucru naționale și internaționale (Calabria, Mexic, Ecuador și România).

Întâlnirea cu lumea voluntariatului, împreună cu lupta împotriva discriminărilor de orice tip au dat viaţă proiectului de care sunt cea mai mândră: Fermati Otello! (Opreşte-te, Othello!).

„Fermati Otello” este o asociație pe care am fondat-o acum câțiva ani, împreună cu mulți voluntari și care se ocupă de organizarea de cursuri în școli pentru prevenirea violențelor de gen, a homofobiei și agresivităţii. Sunt ferm convinsă că numai prin educația copiilor și tinerilor de astăzi vom avea adulți mai conștienți.», a mai scris Angelica pe site-ul său.


 Angelica Vasile, record de voturi obținute de un român din Italia, la alegerile locale. A candidat la Milano

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Rieti, transporta 200 de kg de carne în portbagaj, român denunţat și amendat cu peste 6000 de euro

Istoria mititeilor – reţeta