in

Aur la Roma: un luptător român a urcat pe podium la Campionatul European de greco-romane

Sportivul român, născut la Botoșani, a reușit o uriașă performanță: aurul la Campionatul European de lupte greco-romane de la Roma. Alin Alexuc, în vârstă de 20 de ani, a concurat la categoria 130 de kilograme.

Alin Alexuc-Ciurariu s-a născut pe 3 februarie 1990, la Botoșani. A început sportul la vârsta de 10 ani, pregătindu-se la CS Botoșani, sub îndrumarea antrenorului Ioan Asaftei, scrie botosaneanul.ro.

După cinci ani a devenit vicecampion național la cadeți, apoi campion național în anul următor. În 2007 a câștigat Cupa României la juniori și a devenit vicecampion european la cadeți. În anul următor s-a alăturat lotului național de seniori, devenind în 2009 campion național în această categorie. În 2010 a obținut medalia de argint la Campionatul Mondial de juniori de la Budapesta, în cadrul categoriei 96 kg, după ce a fost învins în finală de rusul Islam Magomedov. Pentru acest rezultat a fost desemnat cel mai bun luptător român al anului de forul național de specialitate.

În 2011 și-a schimbat categoria de greutate, urcând la 120 kg, dar a fost eliminat în sferturile de finală la turneele preolimpice de la Sofia și de la Taiyuan. A coborât din nou la categoria de 96 kg, în care a câștigat turneul preolimpic de la Helsiniki. A fost singurul luptător român de greco-roman la Jocurile Olimpice din 2012, unde a pierdut chiar din fază de calificări cu bulgarul Elis Guri.

În 2015 s-a clasat pe locul 5 la categoria de 98 kg din cadrul Campionatului Mondial găzduit de orașul Las Vegas. Astfel a fost primul luptător român care s-a calificat la Jocurile Olimpice din 2016. La Rio de Janeiro a ajuns în sferturile de finală, unde a fost învins de armeanul Artur Aleksanian, scorul fiind 0–8. Totuși, acesta s-a calificat ulterior în finală, ceea ce i-a dat lui Alexuc acces la recalificări. A trecut de italianul Daigoro Timoncini, dar a pierdut în meciul pentru bronz cu turcul Cenk İldem, care îl învinsese deja pe el în același stadiu al competiției și anul precedent la Las Vegas.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Potenza, au fost găsite rămășițele unui bărbat român dispărut anul trecut, trupul era măcelărit de porcii mistreți

Și-a bătut soţia de faţă cu fiica lor, român arestat la Cosenza