in

Bani de la Guvernul României pentru proiectele românilor din Diaspora, a început o nouă sesiune de finanțare

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP) a lansat miercuri, 21 februarie, Sesiunea de finanțare nerambursabilă pentru anul 2024. Asociaţiile, fundaţiile, unităţile de cult, organizaţiile neguvernamentale ale românilor de pretutindeni, persoanele fizice autorizate sau persoanele juridice de drept public sau privat din România sau din străinătate pot trimite cererile de finanțare și documentele prevăzute în Ghidul de finanțare 2024.

Guvernul Ciolacu dă 106.000 de euro pentru restaurarea statuii Sfântului Petru de pe Columna lui Traian

„Continuăm munca din ultimii doi ani, de a susține românii din afara granițelor, prin deschiderea unei noi sesiuni de finanțări nerambursabile. Am un angajament ferm de solidaritate, dialog și sprijin față de toți românii, menit să întărească legăturile dintre cei plecați departe de țară și cei din patria mamă.

Proiectele DRP rămân direcționate către conservarea și protejarea identității românești, peste tot unde cetățenii noștri au ales să trăiască. Vă invit să accesați noul ghid destinat solicitanților de sprijin financiar și să vă implicați cât mai mult în susținerea românilor de pretutindeni!”, a declarat secretarul de stat Gheorghe Cârciu, potrivit unui comunicat al DRP.

«Cum a eșuat Marcel Ciolacu în relația cu românii din Italia: Un dezastru nu doar diplomatic la Roma»

Ghidul cuprinde șase programe de finanțare: Educație, Cultură, Societatea civilă, Mass-media, Spiritualitate și tradiție și Comunitate.

În cadrul sesiunii de finanțare 2024, un solicitant poate depune cel mult două proiecte, cu condiția ca acestea să se încadreze în programe diferite.

Termenul limită pentru depunerea cererilor de finanțare este 31 martie 2024 (inclusiv), ora 23:59, ora României.

Cererile de finanțare trebuie trimise în format PDF, la adresa de e-mail [email protected]. Este necesar ca fiecare anexă să fie atașată ca un singur document PDF, denumit ca atare. (de exemplu, Statut.PDF). Nu sunt acceptate alte formate (JPEG, PNG etc.).

Marcel Ciolacu la întâlnirea cu românii din Italia: „Îmi cer eu scuze că ați fost obligați să plecați din țară” – VIDEO

După transmiterea pe e-mail a documentelor menționate, solicitantului i se transmite numărul de înregistrare al cererii. Ulterior, responsabilul de proiect solicită, prin e-mail, documente suplimentare sau clarificări, în funcție de specificul proiectului la care solicitantul are obligația de a răspunde în cel mult 3 zile lucrătoare.

Români care s-au săturat de viața în străinătate: «Am pierdut anii, banii nu-i înlocuiesc»

Cererile de finanțare se vor evalua periodic, iar rezultatele evaluării vor fi publicate pe site-ul DRP. Pentru a facilita procesul de constituire a dosarului, Departamentul pentru Românii de Pretutindeni pune la dispoziția celor interesați Ghidul de finanțare nerambursabilă 2024, alături de documentele de interes, în format editabil.

Mai multe detalii AICI

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Doctor desfigurat de un pacient nemulțumit

Nu-i prescrie un medicament, doctor din Italia desfigurat de un pacient. „Ne este frică în clinici”

Prins că furase un pui la rotisor

Român arestat la Bergamo după ce a fost prins că furase un pui la rotisor: ”N-am mâncat de patru zile”