in

Campion român la atletism, a renunțat la Italia: «Trebuia să aștept mulți ani pentru cetățenie, mai bine concurez pentru România»

Răzvan Cărare a renunţat la Italia, după 10 ani în care a locuit în această țară și a avut performanțe în atletism. Are 18 ani și are în palmares medalia de bronz de la Campionatul Balcanic de juniori la aruncarea suliței.

Avea 8 ani când a plecat, împreuna cu familia, în Italia. De 4 ani practică atletismul, cu rezultate excepționale, și totuși a decis să se întoarcă în România. Acum e legitimat la CSA Steaua.

“Am ales România fiindcă în Italia era mai greu. Pentru a fi cooptat în lotul Italiei, trebuia să fiu un mare performer, adică sa fiu pe locul întâi sau doi în ţară la categoria mea de vârstă şi să am şi cetăţenia italiană. Nu puteam să aştept câţiva ani să primesc cetăţenia”, a declarat Răzvan Cărare pentru Sportsnet.

“Părinţii sunt în Italia, sora mea la fel. Eu sunt aici, mă văd cu ei prin telefon, pe internet mai vorbesc cu ei. E foarte greu, nu prea am pe nimeni aici. Dar cred că merită sacrificiul acesta.”, a povestit atletul de 18 ani.

Prima competiţie la care a participat în Romania au fost Campionatele Naţionale de Juniori II de aruncări lungi de iarnă, din 2018, unde a şi luat primul loc. Atletul a participat şi la Jocurile Olimpice de Tineret de la Buenos Aires, din 2018, competiţie pe care a încheiat-o pe locul 10. Medaliat cu bronz la Campionatul Balcanic de Juniori I de la Cluj şi clasat pe locul şase la Europenele de Cadeţi de la Gyor , Răzvan Cărare țintește la o medalie olimpică sau la una de la Mondiale.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Papa Francisc, contra folosirii telefoanelor mobile la masă: «Trebuie să reluăm comunicarea în familie»

Veste bună pentru românii din Italia: Guvernul vrea să renunțe la taxele de autostradă, conform presei române. De fapt…