in

Veste bună pentru românii din Italia: Guvernul vrea să renunțe la taxele de autostradă, conform presei române. De fapt…

Italia ar vrea să renunțe la taxele de autostradă, susține presa română, citând o știre Bloomberg. Iată ce spune presa română:

Guvernul italian va lua, în curând, o decizie cu privire la renunţarea taxelor pe autostrăzi, o acţiune care va genera probabil tensiuni în relaţia cu compania Autostrade per l’Italia, care operează mai mult de jumătate din drumurile cu taxă din peninsulă.

Premierul ţării, Giuseppe Conte, a declarat că Guvernul va încheia o examinare a procesului de revocare, după prăbuşirea podului Morandi, în regiunea Liguria din nord-vestul Italiei, în apropiere de oraşul de coastă Savona.

Un proiect de act normativ vrea să împiedice plata a miliarde de euro drept compensaţie pentru Autostrade per l’Italia, potrivit unui document analizat de Bloomberg. „Victimele accidentului de pe podul Morandi cer dreptate şi rapoartele arată că nu au fost efectuate suficiente lucrări de întreţinere”, a spus Conte, în cadrul unei conferinţe de presă la Roma.

O porţiune de pod pe autostrada A10, în apropierea oraşului Genova, s-a prăbuşit în urmă cu 16 luni. Autostrada este operată de Autostrade per l’Italia, divizie a companiei Atlantia, deţinută de familia Benetton, care a încercat să pună capăt intenţiilor Guvernului italian de a revizui contractele, deoarece afacerea era una profitabilă.

Accidentul s-a soldat cu 43 de decese, stârnind nemulţumirea publicului şi aprinzând un conflict între guvernul lui Conte şi companiile care operează drumurile.

În 22 decembrie, Autostrade per l’Italia, a transmis Guverului că este pregătită să renunţe la concesiunile pentru autostrăzi dacă o modificare legală provizorie se va confirma.

Conte a mai prezentat obiectivele Guvernului pentru anul viitor, care includ o simplificare a birocraţiei în ţară şi scăderea impozitelor. El a mai susţinut că economia Italiei va creşte datorită unui „plan solid în ceea ce priveşte infrastructura” sudului Italiei.

Pînă aici, știrea apărută peste tot în presa română, preluată după ureche de la Bloomberg.


De fapt, Bloomberg a comunicat că Italia vrea să revoce concesiunea autostrăzilor, dar dintr-o greșeală de traducere, presa română a înțeles altceva.

Conform presei italiene, guvernul Conte încearcă să înghețe CREȘTERILE la taxele de autostradă pe care le plătesc utilizatorii, până în luna iunie. În niciun caz să le elimine.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Campion român la atletism, a renunțat la Italia: «Trebuia să aștept mulți ani pentru cetățenie, mai bine concurez pentru România»

Rimini, sex gratuit în schimbul protecției, carabinier condamnat la închisoare datorită declarațiilor unei românce