in

Centenarul Marii Unirii la Castelul Visconti din Somma Lombardo, manifestare culturală românească deosebită

La 16 septembrie a.c., în cadrul festivității zilelor Castelului Visconti din Somma Lombardo, autoritățile locale au acordat un spațiu celebrării Centenarului Marii Uniri, printr-o manifestare populară. Evenimentul a fost organizat de către Asociația Română Dacii Varezini cu sprijinul Asociației italiene ProLoco.

Manifestarea a adus în atenția localnicilor tradițiile populare românești, obiecte de artizanat, tradițiile culinare, ateliere de meșteșuguri (țesături și pictură pe sticlă), dar și un recital la pian a unor tineri artiști români și un concert de folk, în interpretarea grupului coordonat de Caudia Șerdan.

Profesoara LCCR Mariana Paliev a promovat atelierul de creație din cadrul standurilor românești.Au intervenit, cu un salut instituțional, primarul localității Somma Lombardo, Stefano Bellaria, reprezentanții asociațiilor Dacii Varesini și ProLoco. Din partea oficiului consular a participat consulul Iulia Cupșa Kiseleff, care a mulțumit autorităților locale pentru sprijinul acordat și pentru efortul depus în scopul unei corecte integrări a comunității române din teritoriu.

Participarea asociației române la acest festival local este un debut. Obiectivul organizatorilor a fost de a oferi comunității locale o imagine complexă despre ce înseamnă țara noastră din punct de vedere istoric și identitar, în pragul sărbătoririi Marii Uniri; dar și perspectiva unui stat component al marii familii europene, bazat pe ideea solidarităţii și reciprocităţii interetnice și a căutării legăturilor comune între persoanele care aparţin unor culturi diverse.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Predosa, un mort și trei răniți, toți români, în urma unui accident pe A26. Cercetat patronul unei firme de construcții

Candidată cu handicap la MISS ITALIA 2018, jigniri pe rețele de socializare „Îmi lipseşte un picior, dar vouă o inimă şi un creier”