Menu
in

Calvarul lui Alexandru, un tânăr stabilit în Italia, după ce a fost infectat cu Covid: «I-a căzut părul, era complet paralizat»

Coşmar fără sfârşit pentru Alexandru, un român de 23 de ani din Italia, care a rămas cu sechele după infecţia cu Covid.

La vârsta de 10 ani, Alexandru Clipa, originar din Rădăuţi, s-a mutat împreună cu mama sa în Italia, la San Costantino Calabro, în regiunea Vibonese. După ce a absolvit Informatică şi Telecomunicaţii, s-a mutat la Sofia, Bulgaria, unde a primit o ofertă de muncă într-o multinaţională, scrie Mediafax.

După câteva luni în Bulgăria, a contractat Covid-19. Din această cauză nu a putut să îşi încheie perioada de probă de şase luni.

Era 26 decembrie 2020 când Alexandru şi-a suna mama pentru a-i spune că va chema o ambulanţă, după ce starea de sănătate i s-a deteriorat. A fost internat la spitalul militar din Sofia din cauza dificultăţilor respiratorii grave, dar situaţia s-a agravat şi a fost dus de urgenţă la terapie intensivă.

Mama tânărului, Mihaela, a fost anunţată de un apel primit de la Ambasada României din Bulgaria că fiul său este într-o stare critică. A luat primul zbor disponibil şi a ajuns la fiul ei, dar odată ajunsă la spital, trebuie s-a confruntat cu protocoale medicale stricte. Timp de 58 de zile, nu l-a putut vedea pe Alexandru, atât din cauza restricţiilor cauzate de virus, cât şi din cauza alegerii medicilor, care au avertizat-o: nu ar putea suporta psihologic să-şi vadă fiul în această stare.

Covidul şi tratamentele i-au provocat, reacţii teribile: de la căderea părului, la o infecţie pulmonară, precum şi pancreatita, ascita şi complicaţii cardiace grave. Alex nu mai putea nici măcar să înghită, iar medicii au fostnevoiţi să-i facă o traheotomie. Singura notă pozitivă au fost afecţiunile cerebrale, din fericire neschimbate.

Pe 22 februarie, Alexandru a fost transferat de la Terapie Intensivă la secţia de Chirurgie Toracică. În sfârşit, cei doi s-au putut vedea.

Starea băiatului s-a îmbunătăţit încet, iar pe 20 martie a fost în sfârşit externat din spital. Boala însă a lăsat sechele grele. „Alex era ca un nou-născut, nu putea să meargă sau să se hrănească singur, era complet paralizat”, şi-a amintit mama.

Cei doi au decis să se întoarcă în Calabria. Aici, tânărul a mers pentru reabilitare la clinica „Villa dei Gerani” din Vibo Valentia, iar pe 21 mai a părăsit clinică. Încă nu complet reabilitat, dar pe propriile picioare, scrie LacNews24.it.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 2]
Exit mobile version