in

Călina Pletosu, “La Bella d’Italia”, născută la Bacău

 

La Bella d'Europa în 2011. Finalistă la Miss Muretto. Campioană regională la patinaj. Călina Pletosu, din Bacău, are 18 ani şi 1,82 înălţime. Trăieşte la Asti de peste 16 ani şi provine dintr-o familie "numeroasă, dar frumoasă": tatăl său este fotoreporter freelance şi lucrează pentru ziare precum Corriere della Sera, Diva e Donna, La Stampa sau La Nuova Provincia di Asti. Părinţii au un studio fotografic în Asti unde fac şi restaurări ale fotografiilor vechi. Călina are două surori dintre care una studiază la Seoul şi un frate care studiază la Geneva.

Cu ce ocazie ai venit în Italia?

 

«Acum 16 ani, tatăl meu, fotograf de presă şi jurnalist cu experienţă în  România, primise oferta de a lucra pentru France Press în Paris. Când am ajuns în Franţa, după o mică perioadă de probă, au decis să-l trimită ca fotoreporter într-o ţară de conflict. El mai fusese şi în Transnistria în 1992 şi atunci au considerat că are experienţă. Într-o seară părintii mei au făcut un mic consiliu de familie şi au hotărât să refuze. Cum nu voiau să se întoarcă în România, unde lăsaseră slujbe bune – mama era profesoară la liceu – au hotărât să meargă în Italia, chiar dacă nu cunoşteau limba! Pentru că tatăl meu avea un prieten în Provincia Asti, am venit la el şi de atunci a început aventura noastră italiană.»

La Bella d'Italia, La Bella d'Europa, finalistă la Miss Muretto, calendar pentru Armani

Cum ai intrat în lumea modei şi a frumuseţii?

«De când eram mică îmi plăcea să mă uit la prezentări de modă şi concursuri de frumuseţe. Am început cu lumea modei acum câţiva ani, când m-am prezentat la o selecţie a Concursului Naţional de Frumuseţe ''La Bella D'Italia''. Aveam doar 15 ani dar nu m-am pierdut la prima apariţie pe o scena a frumuseţii.

Am câştigat selecţie după selecţie ajungând la finala naţională de la Scalea, în Calabria unde m-am urcat pe podium, clasificându-mă a doua. Un an mai târziu m-am prezentat la selecţiile Concursului European de Frumuseţe ''La Bella D'Europa '' care s-a desfăşurat pe Insula Elba.

După mai multe şedinţe fotografice cu fotografi faimoşi din lumea modei a avut loc finala. Un juriu competent a decis ca tânăra care va urca pe cea mai înaltă treaptă a podiumului să fie reprezentanta României, adică eu. Am fost foarte fericită, mai ales că reprezentasem România, ţara în care mă născusem! Acest titlu m-a propulsat în lumea modei.

Am fost invitată în diverse emisiuni de televiziune, interviuri la radio şi ziare si am avut propuneri de prezentare din partea mai multor stilişti şi case de modă italiene.

Chiar şi oraşul italian în care trăiesc a sarbătorit cu mare fast rezultatul meu, fiind prezentată publicului astigian chiar de primarul oraşului care mi-a acordat un premiu.

Anul trecut a fost anul Miss Muretto al cărui finală se desfăşoară de aproape 60 de ani la Alassio în Liguria. La startul acestui concurs s-au prezentat peste 2000 de tinere din toată Italia. După mai multe selecţii au rămas 160, pe urmă 100, 60 şi doar 30 în finală. Printre ele ma număram şi eu. Eram singura străină. Si aici m-am clasificat, a doua, dar am fost mulţumită la câtă concurenţă a fost.

Şi faptul că am reprezentat din nou România a fost pentru mine un atu  şi un moment de bucurie imensă. De câteva zile am devenit majoră şi voi putea face şi calendarele propuse anul trecut.»

Vorbeşte-mi despre realizările tale în domeniul sportului.

 

«Una din pasiunile mele este patinajul! Am început la vârsta de 9 ani şi de atunci am continuat şi am obţinut şi rezultate! Ma antrenez de doi ani la Torino, de 3 ori pe săptămână! Până acum trei ani am jucat şi volei ajungând până în divizia B, dar pentru o problemă fizică la un braţ a trebuit să renunţ, continuând doar cu patinajul.

Este un sport minunat, graţios, care se îmbină bine şi cu moda. Anul trecut am participat la mai multe concursuri din Nordul Italiei adjudecându-mi titlul de campioană regională făcând un exerciţiu  pe o piesă muzicală mixată din melodii populare româneşti!

Costumul, tot o combinaţie de costum popular românesc, muzica si interpretarea au încântat atât publicul care m-a aplaudat pe tot parcursul celor trei minute cât si juriul care mi-a acordat medalia de aur!»

Cât de mult trebuie să te antrenezi şi ce sacrificii a implicat sportul in viaţa ta?

«Ca în toate sporturile trebuie să munceşti mult, să nu te opreşti şi să faci totul din inimă. Doar aşa poţi să ajungi la rezultatele dorite! Mă antrenez de trei ori pe saptămână într-o sală de nivel olimpic. Fac destule sacrificii dar rezultatele mă determină să uit părţile negative.»

Ce calităţi transformă un om obişnuit într-un campion?

«Cred că dacă vrei să ajungi un campion trebuie, în afară de calităţile fizice, să ai şi un caracter de învingător adică hotărât, constant şi modest.»

Cel mai frumos moment în Italia. Dar cel mai urât?

«Am avut mai multe momente frumoase de când sunt in Italia dar vreau sa-l menţionez pe cel de pe Insula Elba unde am caştigat titlul de Miss La Bella d'Europa unde reprezentam România.

Momentul cel mai urât a fost probabil vara trecuta la concursul Miss Muretto, când am ajuns în finală cu o fată din Alassio, oraşul gazdă. Chiar dacă toată lumea mă dădea câştigătoare, spre stupoarea publicului care a fluierat îndelung şi a protestat la aflarea rezultatului, au dat-o câştigătoare pe tânăra din Alassio. Mulţi contestatari, necunoscuţi pentru mine, au venit să ceară socoteala organizatorilor dar nu a fost nimic de făcut! Mi-am revenit din şoc abia după o săptămână.»

Ce vise ai pentru viitor?

«Mi-ar plăcea să continui în lumea modei poate mai târziu ca jurnalistă ! Visez chiar să devin o prezentatoare de succes în televiziune. În acest scop am început în paralel cu liceul să fac o şcoală de teatru şi chiar să prezint spectacole şi concerte.»

Planuri concrete?

«În momentul de faţă lucrez cu două agenţii. Una din Milano şi alta din Asti, orasul unde locuiesc. În afară de prezentările de modă pe care le fac destul de des, mă pregătesc pentru un alt concurs de frumuseţe important."

Ruxandra Drăgoescu

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Românii ar emigra pentru 1.000 de euro

Alarmă falsă cu bombă pentru a bloca plecarea logodnicei