in

Cosenza, românii au sărbătorit ”Festa delle migrazioni” prin cântec, joc și voie bună

În data de 20 mai a.c., la invitația fundației „Fondazione Migrantes”, Consulatul General al României la Bari a fost reprezentat de Ion-Mihai Știrbu, viceconsul, la festivitatea „Festa delle Migrazioni”, organizată în piața Loreto din Cosenza.

Evenimentul a început cu o slujbă multietnică la biserica Sacro Cuore Di Gesù din Cosenza, susținută de preoți catolici și ortodocși ai minorităților din Italia.

La finalul slujbei reprezentanții fiecărei țări au prezentat produse culinare tradiționale.

Organizatorii au luat hotărârea ca anul acesta, România să fie țara care dă startul festivității. Astfel, în deschiderea evenimentului, reprezentantul oficiului consular a susținut un discurs despre importanța comunității românești în Italia și a transmis tuturor celor prezenți urări de bine și unitate. A fost intonat imnul național al României de către Denisa Gabriela Sorlescu, urmând dansuri și cântece populare românești.

La eveniment au participat reprezentanți ai comunității și asociațiilor românești din localitățile Cosenza, Lamezia, Castrovillari, Crotone și Cariati.

Printre țările participante anul acesta, s-au numărat 17 țări, dintre care: Ucraina, Pakistan, Republica Senegal, Filipine, Republica Federală Nigeria, Republica Polonă, comunitatea Africană, comunitatea America Latină.

Evenimentul a găzduit peste 800 de persoane din toate comunitățile prezente.

La finalul festivității, fiecare țară prezentă a invitat publicul numeros să deguste  preparatele prezentate.