in

Coșmarul unei românce din Italia, ajunsă într-un centru social: batjocorită de cei cărora le-a cerut să o salveze

O româncă de 28 de ani a ajuns în Italia, urmându-și ceea ce credea ea că e marea dragoste. Dar visul frumos s-a transformat într-un coșmar, astfel că Ariana și fetița ei de 2 ani au ajuns într-un centru social de „ocrotire“  a femeilor victime ale violenței. Numai că aici începe un alt coșmar greu de imaginat…

Arianna Drăgai, o tânără româncă de 28 de ani, care a sosit în Italia pentru o dragoste care curând s-a dovedit a fi un coșmar, a ajuns să trăiască într-un alt vis urât, după ce a ajuns într-o structură socială care ar fi trebuit să aibă grijă de mamele victime ale violenței conjugale.

Carabinierii Comandamentului Provincial din Massa Carrara  au descins săptămâna aceasta la sediile cooperativei „Serinper”, o companie care gestionează un număr mare de structuri protejate pentru primirea minorilor și a familiilor defavorizate. Într-unul dintre aceste sedii a ajuns și Arianna, alături de micuța ei de doar doi ani. În loc să fie ajutată de structurile care ar fi trebuit să o protejeze, a ajuns într-un coșmar și mai grotesc, și care până la urmă a reușit chiar să-i răsplătească călăul și să o transforme din victimă în vinovată.

Povestea Arianei este povestea uneia dintre numeroasele mame aflate în dificultate de care „s-a ocupat“ cooperativa socială Serinper, astăzi în centrul unei anchete a carabinierilor care a dus la arestarea celor trei membri fondatori și responsabili și a altor personalități proeminente ale administrației publice și justiţie, precum primarul localității municipiului Villafranca din Lunigiana.

Arianna a fost oaspete în două structuri administrate de Serimper din 2014 până în 2016 ambele în provincia Lucca. Arianna ajunsese acolo după ce își găsise curajul să-și denunțe partenerul, tatăl fiicei sale care avea atunci doi ani, pentru că a bătut-o și a violat-o.  Arianna sosise în Italia cu doi ani mai devreme, în 2012, pe când avea doar 19 ani. Pe partenerul ei care apoi i-a devenit călău îl întâlnise pe o rețea de socializare și, după câteva luni a venit la ea în România pentru a o aduce în Italia. Arianna rămase însărcinată imediat, o sarcină pe care tânărul nu și-a dorit-o și a pus-o în repetate rânduri să facă avort, dar care în cele din urmă le-a adus o fetiță.

„Eram foarte tânără și lipsit de experiență, nu știam nici un cuvânt de italiană. L-am urmat în Italia și m-am dus să locuiesc cu familia lui.  După nașterea copilului, violența a început pentru că am înțeles că nu putem fi împreună și am vrut să punem capăt relației. Avea probleme de dependență de alcool, droguri și jocuri de noroc. La un moment dat am decis să mă întorc în România cu fetița, dar el m-a denunțat pentru răpire, chiar dacă nu o recunoscuse, și m-a amenințat cu un pistol spunând că dacă mă întorc în Italia va recunoaște copilul și va retrage reclamația. Din frică și ignoranță, am acceptat și m-am întors în Italia. Cu toate acestea, nu am mai vrut să mă culc cu el și pentru asta a început să mă violeze. A luat ceea ce, după el, era proprietatea lui“, a povestit Ariana pentru gazzettadellaspezia.

În urma violurilor, Ariana rămâne din nou însărcinată, dar el continuă să o agreseze sexual și să o bată atât de mult încât ajunge la spital în stare gravă, pierzând sarcina. În spital își face curaj și cere sprijinul asociațiilor care se ocupă de ocrotirea victimelor violenței de gen.

întreaga poveste pe stiridiaspora.ro

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Ambasadorul Israelului înfierează AUR: „Are viziuni extremiste, susține mișcarea legionară, neagă Holocaustul”

bani medic

Medic reţinut după ce a sechestrat şi agresat două persoane. Nu a fost mulţumit de banii primiţi de la un pacient