in

Cristina Lefter, pictor român consacrat în Italia, expoziție la Padova într-un monument arhitectural situat în centrul istoric

Cosmin Victor Lotreanu, consul general la Trieste, a participat la inagurarea expoziției de pictură “A Ritroso”, proiect  realizat de artistul Cristina Lefter, personalitate culturală cu o reputație recunoscută unanim în Italia, cu precădere în provincia Padova, zonă de mare tradiție universitar- artistică.

Expoziția “A Ritroso”, găzduită de “Palazzo Zacco” (monument arhitectural situat în centrul istoric al Padovei), s-a bucurat de o largă participare, la vernisaj luând parte mai mulți reprezentanți ai diasporei, alături de alți oameni de cultură și artă, jurnaliști, reprezentanți ai mediului academic padovan etc.

Au fost susținute alocuțiuni de către doamna Vera Agosti, critic de artă, autoare (Cristina Lefter), prof. Ana Ciumaș (președintele Asociației “[email protected] Cultural” din Galliera Veneta), respectiv consulul general al României la Trieste.

Ambasadele României  și  Republicii Moldova la Roma au acordat patronajul acestui eveniment.

Discursul șefului de misiune s-a concentrat atât asupra personalității autoarei și studiilor sale de specialitate la Iași cât și reușitului exemplu de integrare cultural-artistică, reliefat de evoluția Cristinei Lefter o dată cu venirea în Italia.

Astfel, astăzi, autoarea este unul din pictorii consacrați ai Italiei, cu un stil artistic inspirat de renumitul pictor Jackson Pollock intitulat “dripping” (pictură prin tehnica “picăturii”). Expoziția “A Ritroso” este dedicată temei reîntoarcerii, vizualizării etapelor inițiale și inițiatice ale formării Cristinei Lefter, poate chiar un prim bilanț al etapelor vieții artistice, de la Iași la Padova și nu numai.

Milano, ”Remember Est” – Cristina Lefter aduce la Masa Tăcerii a lui Brâncuşi mari personalităţi româneşti

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

S-a răsturnat cu barca la pescuit, român mort înecat într-un canal la Padova

Torino, confesiunea unui tânăr român de 22 de ani: ”Fur pentru a-mi cumpăra droguri, deoarece mama nu-mi dă banii mei”