in

Doi preoți români din Italia au fost decorați de președintele Iohannis cu Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Cavaler

Președintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul de decorare a Preasfintitului Părinte Arhiereu-Vicar Atanasie de Bogdania (Rusnac Tudor) al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei și a pastorului Corneliu Benone Lupu, coordonatorul Bisericii Adventiste Române din Italia.

Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, șeful statului le-a conferit celor doi preoți Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Cavaler, în semn de „înalta apreciere și recunoștință pentru solidaritatea și dăruirea de care au dat dovadă în intensă lor activitate social-filantropică destinată cetățenilor români aflați pe teritoriul Republicii Italiene, contribuind astfel la limitarea impactului pe care actuală criză epidemiologică a avut-o asupra comunității românești și în special asupra categoriilor sociale vulnerabile”.

Ordinul „Pentru Merit” este un ordin național de veche tradiție din România, care a fost reinstituit în baza Legii privind sistemul național de decorații al României nr. 29 din 2000 și este plasat ierarhic sub Ordinul Național „Serviciul Credincios”.

Părintele Arhiereu-Vicar Atanasie de Bogdania (Rusnac Tudor) a fost ales arhiereu vicar al Episcopiei Italiei în cadrul ședinței Sfântului Sinod de joi, 15 februarie 2018.

Arhim. Atanasie a îndeplinit din 2011 până în 2018 funcția de Vicar Eparhial al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei. Situația Eparhiei Ortodoxe Române a Italiei îi este cunoscută, fiind acolo de peste zece ani, alături de PS Siluan, duhovnicul său.

Despre PS Atanasie

Arhim. Atanasie Rusnacs-a născut în 17 ianuarie 1982, la Chișinău, Republica Moldova, fiind primul din cei doi fii ai lui Eugen și Ala Rusnac. Din data de 12 octombrie 2010 deține cetățenia Română.

Studii:

  • 2000 – 2005 – INSA Lyon, Franța (Institut National des Sciences Appliqués de Lyon). A obținut diploma de Inginer cu grad de Master, Specialitatea – Telecomunicații și Rețele.
  • 2002 – Atestatul de Studii Europene în cadrul INSA Lyon.
  • 07/2004 – 01/2005 – Stagiu de specializare în domeniul IT (MT System – Lyon, Franța).
  • 2006 – 2010 a urmat cursurile Facultății  de Teologie Ortodoxă „Saint-Serge” de la Paris. A obținut licența în teologie pastorală în anul 2010.
  • 2010 – 2012 a urmat cursurile unui Master în Teologie Practică (Drept Canonic), la Facultatea de Teologie „Andrei Șaguna” – Sibiu. Lucrarea de Master – „Principii de Teologie Canonică în Diaspora, cu referire specială la Italia”.

Din 02/2011 până în 2018 a îndeplinit funcția de Vicar Eparhial al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

El este italianul care a ucis-o pe româncă în urmă cu cinci ani în Sicilia. Femeia era o escroacă, dar omorul nu ar avea legătură cu activitatea ei

Româncă din Catania, își caută fratele dispărut în urmă cu mai bine de o lună: ”Telefonul l-a uitat sau l-a lăsat intenționat la mine acasă…”