in

Doi români din Italia au primit diplome de merit din partea Ambasadei României de la Roma. ”Apreciem sensul etic profund al acestor oameni”

În spiritul atenției și aprecierii constante manifestate de Ambasada României în Italia conaționalilor care fac cinste României și comunității de români din Peninsulă, ambasadorul George Bologan a conferit, la 6 august 2020, o Diplomă de Merit salvamarului român Alin Stoian, ce a salvat de la înec un copil care se afla în afara zonei lui de control. Tânărul român s-a distins prin curaj, spirit civic și simț al responsabilității, dovedind că prin implicare putem aduce speranță și încredere în bine celor din jurul nostru, se anunță pe site-ul misiunii diplomatice de la Roma.

De asemenea, în seria acțiunilor de recunoaștere a meritelor conaționalilor care au acordat sprijin persoanelor aflate în suferință în contextul pandemiei de Covid-19, ambasadorul George Bologan a conferit o Diplomă de Merit președintelui Asociației „Ulpia Traiana Romana” din Roma, Alexandru Neacșu. Pe parcursul fazei cele mai critice a pandemiei, domnul Neacșu s-a distins, alături de alți membri ai asociației, prin generozitatea și solidaritatea manifestate față de numeroase familii române și italiene aflate în dificultate, cărora le-au fost distribuite alimente și bunuri de primă necesitate.

”Recunoașterea meritelor întărește reflexele normalității și pune în evidență contribuția comunității românești la viața societății gazdă”, a afirmat șeful misiunii diplomatice, felicitându-i pe cei doi conaționali pentru cultivarea virtuților și angajamentul lor față de societate.

Apreciem sensul etic profund al acestor oameni, caracterul și virtuțile care îi definesc asemeni majorității românilor”, a concluzionat ambasadorul României.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Italia a scos vaccinul anti-COVID, teste începând cu 24 august: ”Suntem pregătiți pentru experimentarea pe om”

Italia prelungește cu încă o lună măsurile împotriva coronavirusului. Conte: ”Nu trebuie să lăsăm garda jos şi să irosim eforturile”